lauantai 28. toukokuuta 2011

Fettucine-pannupaistos

Yllättävää kyllä, tämä pastaruoka löytyi 500 piirakkaa ja torttua- kirjasta. Ja oli todella maukasta kasvisruokaa!

"Tämä epätavallinen piirakka on rento ateria, joka sopii täydellisesti tarjottavaksi viikonloppuna! Se on helppo ja nopea valmistaa ja maistuu herkulliselta - annostele vain suoraan paistinpannusta."

1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli viipaloituna
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 punainen paprika paloiteltuna
(laitoin lisäksi pienen kesäkurpitsan)
2 x 400 g tomaattimurskaa tölkistä (käytin vain yhden tölkillisen)
2 tl juustokuminaa (en laittanut)
ripaus cayennepippuria
225 g pakastemaissia
suolaa ja mustapippuria myllystä
225 g fettucine-pastaa (laitoin 7 kerää)
85 g mozzarellajuustoraastetta (laitoin kokonaisen pallon, osan paloina loput raastoin)
4 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna (laitoin thaibasilikaa)

Täytä suuri kattila vedellä ja kiehauta. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja lisää sipuli, valkosipuli ja paprika (ja kesäkurpitsa). Ruskista kevyesti n. 10 minuuttia. Lisää tomaattimurska, juustokumina, cayennepippuri ja maissi ja hauduta 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada pasta kiehuvaan veteen ja keitä 9 minuuttia. Valuta vesi pois ja kaada pasta pannuun. Sekoita pasta ja kastike huolellisesti keskenään (ohjeen mukaan pitisi kuumentaa vielä 10 minuuttia, mutta pastan ylikypsymisen välttämikseksi jätin tämän vaiheen tekemättä, sen sijaan lisäsin tässä vaiheessa paloitellun mozzarellajuuston sekä hienonnetun thaibasilikan). Siirrä pannu pois levyltä ja levitä mozzarellaraaste pastan päälle. Aseta pannun päälle kansi ja odota muutama minuutti jotta juusto sulaa. Koristele hienonnetulla korianterilla.

2 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen ja kesäisen näköinen pasta :P Täältä blogistasi löytyykin ihania ohjeita! :)

    VastaaPoista
  2. Ja hyvää olikin! Kasvikset on niin ihania.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!