keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Rapea mustikkaleivos


Moni kakku päältä kaunis.. niin tämäkin leivos ja sisältäkin aivan ihanan makuinen! Toteutus sujui suunnitelman mukaan, mutta herkun syöminen oli hiukan haasteellista. Ronskisti vaan toisella kädella keksistä kiinni ja toisella lappaa lusikalla täytettä suuhun. Mm, niin mustikkaista ja rapeaa! Toinen tapa olisi annostella rahka kulhoihin ja murentaa leivospohjat sen pinnale. Äh, liian tylsää.
Ohjeesta tulee n. 4 leivosta

1 pkt kauramurotaikinaa
1 prk maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
1 pss pakastemustikoita
ripaus sokeria

Valmista täyterahka. Vatkaa kerma ja sekoita sen joukkoon maitorahka, mustikat ja makeutta antamaan ripaus sokeria. Sulata kauramurotaikinalevyt. Kauli niitä hiukan ohuemmiksi ja ota pyöreillä muoteilla erikokoisia ympyröitä. Paista ne paketin ohjeen mukaan. Kokoa leivospohjista ja rahkatäytteestä leivos aloittamalla suurimmasta ympyrästä ja levitä sen päälle reilu lusikallinen mustikkarahkaa. Etene näin ja ripottele pinnalle tomusokeria.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!