tiistai 14. kesäkuuta 2011

BBQ


Vaikka usein valitsen menuumme kasvisruokia, myönnettäköön että kyllä kelpo pihvi silloin tällöin maistuu. Helteet ovat toistaiseksi jo päättyneet mutta lauantaina oli mitä loistavin tilaisuus hoitaa ruoanlaiton esivalmistelut etukäteen, lämmittää grilli, avata pullo Kanarialta tuotua viiniä ja istahtaa nauttimaan. Kyllä kesä on kiva.

Possupihvien lisukkeeksi teimme tomaatti-mozzarella-basilikasalaattia  (tällä kertaa revin mozzarellan sormin palasiksi ja Apukokki kysyi onko tämä jotain uutta juustoa, ulkonäkö voi siis pettää!) sekä grillattuja sipuleita.

Grillatut sipulit

1-3 sipulia per syöjä
hunajaa
voita
pizzamaustetta

Kuori sipulit ja leikkaa ne kahtia. Leikkaa foliosta neliöitä ja aseta jokaiselle neliölle 1-2 sipulinpuolikasta. Nosta jokaisen sipulinpuolikkaan päälle peukalonkynnen kokoinen pala voita, hiukan hunajaa ja pizzamaustetta. Sulje foliot nyyteiksi ja grillaa kypsäksi. En ollut varma sipuleiden kypsymisajasta joten annoin niiden viihtyä grillissä kauemmin kuin pihvien. Tuloksena ihanan pehmeitä, meheviä ja makeita sipuleita.


Tomaatti-mozzarella-basilikasalaatti

1 rasia kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja

1 pallo mozzarellajuustoa
0,5 ruukkua basilikaa
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä


Leikkaa tomaatit puoliksi, revi mozzarella paloiksi ja laita ne kulhoon basilikanlehtien kanssa. Rouhi päälle mustapippuria ja valuta loraus oliiviöljyä.

1 kommentti:

  1. Grillaus on parhautta. Jos tosiaan haluaa kuolanerityksen "uudelle tasolle", niin kannattaa kurkata Sternon BBQ-blogia. Hepun kokkailut ovat aivan omaa luokkaansa.

    Kiitos hyvästä vinkistä, jatkossa laitan omiin sipulinyytteihin myös ripauksen hunajaa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!