maanantai 20. kesäkuuta 2011

Grillatut halloumi-päärynäleivät



Viikonloppuisin satsaan oikein kunnolla ruokaan. Saatan jo hyvissä ajoin viikolla miettiä mitä lauantaina ja sunnuntaina syötäisiin. Ajattelen, kehittelen, suunnittelen ja laadin menua. Arkisin molemmilla on omat menonsa, ja syömiset tulee hoidettua usein kätevästi telkkarin ääressä. Laadukasta. Viikonloppuisin suorastaan vaadin että syömme pöydän ääressä, nautin ruoan valmistamisesta, kattamisesta ja pyörin kuin paraskin kodinhengetär pikku keittiössämme. Menneen viikonlopun ruoat; sitruunasyrnikit, savumuikut uusine pottuineen, minttu-mansikkasalaatti ja minttu-broilerpyörykät kera salaatin olivat mielestäni kertakaikkisen täydellisen onnistuneita. Ja kokeilkaapa ihmiset näitä leipiä, olivat taivaallisia. Ohjeesta tulee 4 leipästä ja sen löysin uudesta hankinnastani Piknikille!- kirjasta.

8 viipaletta vaaleaa leipää
oliiviöljyä tai margariinia
1 ptk halloumijuustoa
1 päärynä
0,5 dl pähkinärouhetta
hunajaa
tuoretta timjamia

Paahda, grillaa tai pariloi leivät. Voitele viipaleet oliiviöljyllä tai margariinilla. Viipaloi juusto ja päärynä. Paista, grillaa tai pariloi viipaleet. Jaa juusto- ja päärynäviipaleet neljälle leivälle. Valuta päälle hunaja. Ripottele pinnalle pähkinöitä ja timjamia. Nosta täytteen päälle leipäviipaleet.


5 kommenttia:

  1. "Valuta päälle hunaja. Ripottele pinnalle pähkinöitä ja timjamia. " Pähkinöillä tarkoitetaan pähkinärouhetta.

    VastaaPoista
  2. Muistatko minkämerkkistä halloumia laitoit näihin herkkuleipiin?:) Oon itse käyttänyt halloumia salaatissa ja joskus grilliruoan seassa, mutta omaan makuun tuntunut hiukan liian suolaiselle, joten oon liottanut palasia hetkisen kylmässä vedessä ennen valmistusta

    VastaaPoista
  3. Filos-juustoa käytin. Hinnan mukaan taidan melkein valita, vilkaisen kyllä rasvapitoisuuttakin. Mä vasta aloittelen halloumin käyttöä, ekalla kerralla en tajunnut liottaa ja oli kyllä niin suolaista että huhhuh. Tällä kertaa leipiä tehdessä liotin ehkä puolisen tuntia. Voi kuulema liottaa montakin tuntia, jopa yön yli.

    VastaaPoista
  4. Wow! Mikä idea ja mitkä kauniit kuvat! Se naru on todella nätti leipien kanssa.

    Kiva blogi! Blogaan itsekin, mutta Tallinnassa. Siitä myös huono suomenklielen käyttö, mutta kylä varmaan ymmärat, mitä haluin sanoa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!