tiistai 28. kesäkuuta 2011

Herkkusienikeitto


Sienikeitto on Apukokin herkkua. Tähän asti olen tehnyt sienikeiton laiskasti pussista ja lisännyt joukkoon sipulia sekä tuoreita herkkusieniä, mutta nyt päätin tehdä keiton itse alusta alkaen. Varsin maukas keitto tulikin!

5-6 jumboherkkusientä
1 sipuli
2 rkl margariinia tai öljyä
2,5 rkl vehnäjauhoja
5 dl kasvislientä (tai 5 dl vettä ja 1 rkl kasvisfondia)
1 dl ruokakermaa
suolaa
valko- tai mustapippuria
(kuivattua) persiljaa

Pyyhi sienet puhtaiksi talouspaperilla. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi sienet. Kuullota sipulia ja sieniä öljyssä muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon jauhot ja lisää liemi. Keitä kymmenisen minuuttia. Lisää kerma sekä mausteet. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!