maanantai 20. kesäkuuta 2011

Minttu-mansikkasalaatti


Sarjassamme tuoreita yrttejä; minttu. Mintun maku ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini, mutta tuoretta minttua maistettuani voin myöntää sen pääsevän ruokapöytäämme uudestaankin. Ihanan kesäinen minttu-mansikka-banaanisalaatti maistuu aamupalana (ehkä ilman suklaakeksejä), jälkiruokana, välipalana.. Vapaa valinta!

tuoreita mansikoita
1 banaani
0,5 ruukkua tuoretta minttua
1 tl vaniljasokeria

Leikkaa mansikat sekä banaani viipaleiksi, mausta vaniljasokerilla ja sekoita joukkoon revitty tuore minttu. Lisäksi maistuu esim. vaahdotettu vaniljakastike. Ja suklaakeksit tietysti.

Ja lopuksi pieni oppitunti vaniljasokerista ja vanilliinisokerista:

Vanilliinisokeri  on valmistettu tavallisesta sokerista. Siihen on lisätty keinotekoisesti valmistettua vanilliinia. Koostumus on hienojakoista kidesokeria.
Vaniljasokerissa on tavallista sokeria, mutta maku on uutettu oikeasta vaniljasta. Vaniljan erottaa pieninä mustina hippusina vaniljasokerin seassa. Parhaan vanilja-aromin saat esille kun lisäät vaniljasokerin vasta keittämisen jälkeen. Koostumus on tomusokerimainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!