torstai 9. kesäkuuta 2011

Paistetut jogurttileivät


Näiden mehevien jogurttileipästen ohje on toukokuun RuokaPirkasta, jonka kyllä kannoin kotiin, ruksasin mielenkiintoiset ohjeet mutta lehtinen unohtui ruokalehtien ja kirjojen pinoon. Kotipitäjässä käydessäni maistoin näitä äidin leipomana ja innostuin kaivamaan lehden esille. Olivat tosi meheviä, pinnalta rapeita. Vähän intialaistyyppisiä jogurtin vuoksi. Ohjeen mukaan taikinasta tulee 6 leipästä. Olisivat kyllä jättiläisen leipiä, minä tein 15 ohukaispannulla eikä näitä kuohkeuden takia kovin montaa jaksa syödä.

2 dl turkkilaista jogurttia (laitoin taas partaäijää, olen aivan hullaantunut siihen!)
0,5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
1 muna
2 rkl oliiviöljyä
n. 5 dl vehnäjauhoja

Kuumenna jogurtti ja vesi kädenlämpöiseksi. Lisää muut aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Vähensin suolan, sokerin ja oliiviöljyn määrää hiukan. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä liinalla ja anna kohota lähes kaksinkertaiseksi, noin 20 minuuttia. Jaa taikina 6 (tai 15!!) osaan ja taputtele palat noin 1 cm:n paksuiksiksi leipäsiksi jauhoja apuna käyttäen. Voitele leivät oliiviöljyllä. Paista kuumalla muurinpohjapannulla, grillissä tai liedellä paistinpannulla noin 3 minuuttia/puoli.

3 kommenttia:

  1. kirjoitin aineet ylös.voi olla että minunkin pirkka on jo lehtikeräyksen laatikossa menossa uusio käyttöön:)mut.sinun kertomana aistin jotain minun makuun!nam..kokeiluun:)

    VastaaPoista
  2. Mulla on pyrinyt tämä sama ohje kans jossain pinossa jo vaikka kuinka kauan. Jostain kumman syystä sitä ei millään muista silloin, kun olisi parilan äärellä...

    Että kiitos muistutuksesta!

    VastaaPoista
  3. Muhevia leipäsiä olivat ja sopivia esim. kevyen salaatin kaveriksi :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!