sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Täytekakkupohja


Olen tähän asti tehnyt täytekakkupohjan laittamalla taikinaan ainakin leivinjauhetta, ellen jopa perunajauhojakin. Mutta palataanpa nyt ihan alkutekijöihin ja oppikaamme ettei kakkupohjan tekemiseen tarvita kuin kolmea ainesosaa:

munia
sokeria munien tilavuuden verran
vehnäjauhoja munien tilavuuden verran

Huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdotetaan hyvin keskenään, vaahto on valmista kun vatkainta nostettaessa vaahdosta piirtyvä kuvio pysyy vaahdon pinnalla. Lisää vehnäjauhot siivilän läpi ja sekoita varovasti vaahdon joukkoon.

Leivinjauhetta käytettäessä kakkupohjalla on tapana nousta hyvin mutta lässähtää keskeltä, ja sehän ei käy. All You Need Is Sugar- blogissa on tehnyt samoja pohdintoja, ja tultu samaan lopputulokseen. Eli kas tässä, täydellinen kakkupohja! Blogin 1 vuotiskakkua varten ostin pienen 18 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan johon tein pikkuisen kahden munan pohjan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!