lauantai 2. heinäkuuta 2011

Balsamicosiirappi


Balsamico on hyvää ja sopii moniin ruokiin mutta salaatissa se maustaa ainekset joihin kaadettaessa osuu ja valuu lautasen pohjalle. Balsamicosiirappi sopii erinomaisesti mm. erilaisten juustojen seuralaiseksi. Balsamicon ja sokerin määrää säätelemällä saa valmistettua sopivan määrän siirappia, tämä ohje riittäisi varmasti neljälle mansikka-vuohenjuustosalaattiannokselle.

0,5 dl balsamicoa
0,5 dl sokeria (hienoa tai esim. ruokokidesokeria)

Laita kattilaan balsamico ja sokeri. Kuumenna sekoittaen ja anna kiehua n. 10 minuuttia kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Siirappi jähmettyy lisää jäähtyessään.

8 kommenttia:

  1. Oijoi loihditpa kauniin annoksen niistä mansikoista, itse vedin vaan nassuun suoraan rasiasa :)

    Balsamico-siirappi, onpas kiva idea, pakko kokeilla joku kerta :) Käytän itse paljon myös valmista balsamico-pohjaista salaatinkastiketta, antaa kivan kirpeän maun salaattiin :) Millaista tuo vuohenjuusto on "raakana" salaatin seassa? Paistan itse juustoviipaletta pari, kolme minuuttia pannulla molemmin puolin ja ehkä vähän hunajaa päälle, ja laitan sitten salaattiin. Pinttynyt tapa, jotenkin varmaan turhaan kammoksun juustoa käyttöä ihan tuollaisenaan :)

    VastaaPoista
  2. Tuo mansikka-vuohenjuustosalaatti on tehty jo aiemmista mansikoista, ne lauantaiset oli hyviä mutta ehkä jo eilisiä ulkonäkönsä perusteella :/ Ne päätyivät juustolautaselle ja mansikka-rahkapiirakkaan, jotka postaan myöhemmin.

    Joo toi siirappi oli tosi hyvää! Sokerista tietysti, muttei sitä muutenkaan desitolkulla syödä. Mulle ei ole tullut mieleenkään esipaistaa vuohenjuustoa ennen syömistä :D paitsi tietysti lämpimissä ruoissa, esim. bataatti-vuohenjuustotorneissa (joko olet kokeillut:

    1 iso bataatti
    1 pötkö Pirkka vuohenmaitojuustoa
    timjamia
    öljyä

    Kuori ja viipaloi bataatit paksuhkoiksi viipaleiksi. Sekoita timjami öljyn joukkoon, voitele viipaleet seoksella ja paista 225 asteessa 15 min. Kokoa tornit ja paista vielä n. 5 min jotta juusto sulaa hiukan. Hyvä lisuke lihalle, kanalle, kalalle.

    Vuohenjuusto sellaisenaan muistuttaa valkohomejuustoa, siinä on myös sellainen "nukkamainen" pinta. Valkohomejuustoa meillä oli juustotarjottimella lauantaina. Oikein syötäviä molemmat kaikkinensa :)

    VastaaPoista
  3. Tätä balsamicosiirappia on kyllä kokeiltava! Juuri olin sukulaisilla grillailemassa ja heillä oli tällaista ostettua versiota ja aloin heti pohtimaan voisiko sitä itse tehdä. Ja näköjään voi! Kaupasta ostetussa balsamicosiirapissa oli lisäksi tuulahdus sitruunan makua.

    VastaaPoista
  4. Mä en edes katsellut kaupoista löytyiskö tätä valmiina vaan tein samantien itse kun oli niin helppoa :)

    VastaaPoista
  5. Balsamicosiirapista oli pakko sen verran kommentoida, että on ihan täydellistä kun kaataa lautaselle oliiviöljyä ja balsamicosiirappia ja dippailee jotain hyvää leipää siinä. Huomattavasti parempaa kuin pelkkä öljy ja balsamico. Itse olen myös sen verran laiska, että teen usein pikasiirappia. Eli tummaa siirappia ja balsamicoa sopivassa suhteessa, nam :)
    -satunnaislukija

    VastaaPoista
  6. Taitaa olla ranskalainen tapa tuo öljy-balsamico ja ripaus suolaa sekä pippuria, eikä varmasti hassumman makuinen :) Hyvä vinkki tuo pikasiirappi!

    VastaaPoista
  7. Mä kokeilin tätä mutta ilmeisesti ei kannata jäähdyttää liian nopeasti tai tulee enemmän kovan karkin tapaista kuin salaattin kastiketta :'D No virheistä oppii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hupsista! Mä en ole tätä tehnyt sen jälkeen kun löysin kaupasta valmiin balsamicosiirappikastikkeen, nam!

      Poista

Kiitos kommentistasi!