lauantai 2. heinäkuuta 2011

Pekoni-parsakaalisalaatti


Ensimmäinen kokkaamani Jamie Oliverin resepti! Muissakin blogeissa tätä on kokeiltu ja pekoni on jostain syystä ollut taloudessamme vähemmällä käytöllä joten päätin kokeilla. Maukas ja täyttävä ruokainen salaatti! Olen myös innostunut itsetehdyistä salaatinkastikkeista. Aiemmassa kesäsalaattipostauksessa kerroin sinapinmakuisesta jogurttikastikkeesta, tässä kastikkeen pohjana on oliiviöljy. Muuttelin ainesten määrää kahden nälkään sopivaksi.

1 tuore parsakaali
1 ptk pekonia
n. puoli rasiaa kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
1 prk fetajuustoa

Kastike:
1 valkosipulinkynsi raastettuna
2 tl dijon-sinappia (laitoin tavallista..)
3 rkl oliiviöljyä
2 tl valkoviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

Paloittele parsakaali nupuiksi, kiehauta kattilassa vesi. Lisää parsakaali veteen ja keitä 1-2 minuuttia, parsakaaliin saa jäädä purutuntumaa. Kuivaa pyyhkeen sisällä (laitoin pyyhkeen siivilään ja pyyhkeen päälle parsakaalit). Leikkaa pekoni palasiksi ja paista pannulla, lisää paloiteltu punasipuli samaan aikaan pekonin kanssa jos tahdot pehmeään sipulia, minä laitoin pekonien kypsymisen loppuvaiheessa jotta sipuliinkin jäi vielä pureskeltavaa. Yhdistä salaatinkastikkeen kaikki ainekset ja sekoita hyvin. Yhdistä kulhossa parsakaalit, puoliksi leikatut kirsikkatomaatit ja pekoni-sipuliseos ja sekoita. Kaada kastike sekaan tai tarjoa erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!