lauantai 2. heinäkuuta 2011

Kikhernesalaatti


Kikherneitä olen jostain syystä vierastanut mutta nyt halusin kokeilla ja ihan jopa innostuin! Melko miedon makuisiahan ne ovat mutta sopivat tähän salaattiin. Ajattelin kokeilla myös kikherneistä tehtävää hummusta ja falafel-pyöryköitä.

1 tlk kikherneitä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl seesaminsiemeniä
1 ruukku basilikaa
1 paprika
puolikas kurkku
1 punasipuli
(2 kevätsipulinvartta)
puoli rasiaa kirsikkatomaatteja / miniluumutomaatteja
1 rkl balsamiviinietikkaa
pippuria

Kuumenna öljy pannulla ja pyörittele herneitä ja seesaminsiemeniä siinä muutaman
minuutin ajan.  Paloittele kulhoon paprika, kurkku, punasipuli ja puolita tomaatit. Revi basilikanlehdet joukkoon. Kaada kulhoon hieman jäähtyneet kikherneet ja siemenet. Mausta balsamiviinietikalla ja pippurilla ja sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!