keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Juustotarjotin


Yleensä olen elokuvia katsellessa (ja muutenkin..) enemmän makean eli karkkien, suklaan ja jäätelön perään, mutta nyt täytyy sanoa että tämä setti oli ehdottomasti yksi parhaista leffaherkuista! Myös Apukokilta setti sai täydet pisteet, hän kun erityisesti pitää suolaisista naposteltavista. Suloiset, pikkuruiset hillopurnukat toin maaliskuussa Kanarialta ja ne olivat omiaan juustojen maisteluun.30 gramman hillopurkkien maut olivat mansikka, appelsiini, vadelma, punaherukka, persikka ja viherluumu.


Juustoja oli yhteensä 7 erilaista, joista voiton veivät ehdottomasti sini- ja valkohomejuusto.

Castillo mini-juustolajitelma
- sinihomejuusto
- valkohomejuusto
- ruohosipulituorejuusto
- pippurituorejuusto
- ananas-manteli-cashewpähkinätuorejuusto

Lisäksi
- valkosipulituorejuustoa
- mustaleimaemmentalia

Juustot nautittiin Jyväshyvän yrttimaustettujen crackereiden kanssa, jotka sopivatkin tähän tarkoitukseen oikein hyvin. Mansikat ja rypäleet toivat juustotarjotimelle mukavasti raikkautta. Juustot kannattaa ottaa huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen nauttimista, jolloin juustojen aromit pääsevät paremmin esille. Teimme niin, ja eron todellakin huomasi esim. lämpimän ja jääkaappikylmän emmentalin kohdalla.


3 kommenttia:

  1. Tälläisia herkkuja voisin syödä vaikka joka päivä. (Mutta mimmoisethan olisi nuo tämän tädin linjat )

    VastaaPoista
  2. Tämä herkutteluhetki pitää ottaa pian uusiksi, jookos? :) Ja tosiaan pitää kans liikkua taas reippaasti ettei ala näkymään nämä kesäloman herkut, heh! ;)

    VastaaPoista
  3. Mitäs kun hillot on loppu?? No ehkä ensi viikolla reissusta löytyy jotain uutta ja maukasta.. :) ja mehän liikutaan ihan hulluna! Sitten saa syödäkin kaikkia herkkuja, nams :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!