lauantai 2. heinäkuuta 2011

Kesäsalaatti ja jogurttikastike


Juhannuksena syötiin hyvin. Niin syödään arjen saapuessakin, mutta hiukan kevyemmin. Siitäpä idea salaattiviikkoon. Tämä kesäsalaatti on kaikessa yksinkertaisuudessa herkullinen. Sinapinmakuisen salaatinkastikkeen tein rasvattomasta luonnonjogurtista. Raikas salaatti syötiin Apetitin lohimurekepihvien kanssa, jotka ovat Sydänmerkkituote eli tuoteryhmässään rasvan ja suolan kannalta parempi valinta.

Kesäsalaatti

jääsalaattia
kevätsipulia
kirsikkatomaatteja / miniluumutomaatteja
kurkkua
persikkaa

Sinappinen jogurttisalaatinkastike

n. 2 dl maustamatonta jogurttia
tuoretta basilikaa
kuivattua ruohosipulia
1 tl sitruunamehua
2 tl sinappia
ripaus suolaa myllystä
mustapippuria myllystä

3 kommenttia:

  1. Voi vitsi täytyy nostaa hattua kun jaksat kastikkeetkin tehdä itse alusta asti :) Onko noi leivät tuossa kupeessa myös itsetehtyjä, jogurttileipää? Jotain yrttiä näyttäisi olevan myös seassa? :)

    VastaaPoista
  2. No siis ne on niitä Apetitin lohimurekepihvejä :D

    Ja helppojahan noi salaatinkastikkeet on sekoitella, usein kokeilen vaan uusia makuja kastikkeisiin, että mitähän tästä tulisi :) jogurttikastikkeita olen tehnyt ennenkin, nyt innostunut noista öljypohjaisista.

    VastaaPoista
  3. Hahah aijaa no mä katoinkin että ei nuo voi tavallisia pihvejä olla, kun ovat niin vaaleita :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!