lauantai 13. elokuuta 2011

Bobotie


Bobotie eli eteläafrikkalainen jauheliharuoka oli täysin uusi tuttavuus. Järjestelin taannoin kansioihin kaikki vuosien varrella kerääntyneet Pirkka- ja Yhteishyvä ruoka- lehdet, joista yhdestä tämä löytyi. Kesäiltojeni huveja oli nukkumaan mennessä selailla vanhoja ruokalehtisiä, joita olikin kertynyt vuodesta 2006! Jopa jokunen vuoden 2005 numero oli tallessa.
Lopputulos oli hyin mausteinen, kuin eksoottinen makaronilaatikko ilman makaroneja. Miedot kasvikset sopivat hyvin bobotien kaveriksi, myös peruna tai kuskus voisi olla nappivalinta.

1 sipuli
1 hapokas omena
1 dl maitoa
0,5 dl korppujauhoja
2 rkl öljyä
2 rkl currya
400 g naudan jauhelihaa
2 tl timjamia
1,5 tl rakuunaa
1,5 tl suolaa (laitoin vähän maltillisemmin)
2 rkl sitruunamehua
0,5 dl mantelilastuja
2 munaa
3 dl maitoa
(laakerinlehtiä)

Silppua sipuli ja kuutioi omena. Sekoita maito ja korppujauhot, anna turvota. Kuumenna öljy paistinpannussa. Siirrä pannu pois levyltä ja sekoita öljyyn curry. Lisää sipuli ja siirrä pannu takaisin levylle. Kuullota sipuli ja sekoita joukkoon omenakuutiot. Kaada seos kulhoon korppujauhoseoksen joukkoon. Ruskista jauheliha ja lisää korppujauhojen joukkoon. Mausta timjamilla, rakuunalla, suolalla, sitruunamehulla ja lisää myös mantelilastut. Kaada seos uunivuokaan, voitelu ei ole välttämätön. Sekoita keskenään munat ja maito ja kaada seos vuokaan. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt.

1 kommentti:

  1. Kun eräänä "teemalauantaina" virallisesta arvontapurkista nousi Etelä-Afrikan lippu, meinasin polkaista bobotien, mutta suunnitelma-asteelle jäi.

    Tuo ohjeesi vaikuttaa sen verran hyvälle että pitääpä testata kuitenkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!