lauantai 20. elokuuta 2011

Lihapullat ja perunamuusi


Tässäpä yksi perinteisimmistä kotiruoista. Välillä on turha lähteä kikkailemaan ruoanlaitossa, vaan on syytä palata alkutekijöihin ja nauttia yksinkertaisista mutta niin herkullisista ruoista. Olen edelleen surkea ruskean kastikkeen tekijä, joten pullien&muusin kanssa söimme valmista pussikastiketta jota en suostunut kuvaan lisäämään.. Puolukkasurvos kruunasi kaiken. Aivan liian harvoin tulee pyöryköitä tehtyä, vaikka näyttää siltä että olen niiden pyörittelyssä aikas hyvä (omakehu haisee mutta haiskoon)!

Lihapyörykät n. 30 kpl

400 g jauhelihaa
1 dl ruiskorppujauhoja
2 dl ruokakermaa
0,5-1dl paahdettua sipulia
1 muna
suolaa
mustapippuria
ripaus chilimausteseosta

Turvota korppujauhot ruokakermassa. Lisää jauheliha, paahdettu sipuli, muna ja mausteet ja sekoita taikina käsin tai koneella tasaiseksi. Pyörittele vedellä kostutetuin käsin taikinasta pyöryköitä ja paista 200 asteessa 15 minuuttia.

Perunamuusi

7 jauhoista perunaa
2 dl maitoa lämmitettyä
suolaa
1 rkl (juoksevaa) margariinia tai öljyä

Kuori ja keitä perunat vähässä vedessä kypsiksi. Valuta keitinvesi pois, lisää maito ja sekoita sähkövatkaimella muusi tasaisen pehmeäksi. Lisää lopuksi suola ja margariini. Tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!