perjantai 9. joulukuuta 2011
Mandariinipossu
Tämän maukkaan mutta alkuperäisestä ohjeesta poiketen runsaammin mausteita kaipaavan ruoan löysin Sydänliiton sivuilta. Sipuli on suluissa siksi koska tällä(kään) kertaa en voinut sipulia ruokaan laittaa, koska en tiedä mikä näitä talvisipuleita oikein vaivaa! Vaikka sipulit ovat päällisin puolin oikein ok, saattaa sisus olla täysin mätä ja näin on käynyt jo useamman kerran. Vahingosta viisastuneena olen alkanut ostaa sipuleita reilusti yli tarpeen, kyllä kuitenkin käytettyä tulee ja saapahan ei-mädän sipulin ruokaansa. Tähän ruokaan sipulia korvaamaan laitoin puoli pussia pakastepurjoviipaleita.
400 g viljaporsaanlihasuikaleita
1 rkl öljyä
(1 sipuli)
0,5 pss pakastepurjoviipaleita
2 porkkanaa
1 prk mandariinisäilykettä
4 valkosipulinkynttä
2,5 dl vettä
1 kasvisliemikkuutio
suolaa
mustapippuria
1 tl sitruunamehua
Ruskista lihasuikaleet öljyssä pannulla. Pilko valkosipuli ja porkkanat (ja tavallinen sipuli). Laita kaikki ainekset paitsi mandariinit pannuun ja kypsennä 15-20 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää mandariinilohkot vasta kypsennyksen loppuvaiheessa jotta ne pysyvät kokonaisina.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ja taas on niin herkkua että...
VastaaPoista