maanantai 9. tammikuuta 2012

Kauraisat korvapuustit


Tulipa taas melkoisia muotovalioita mutta viis siitä, aivan hemmetin hyvän makuisia!

1 pellillinen puusteja

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
0,5 dl sokeria
1 dl kauraleseitä (tai lese-hiutalesekoitusta)
1 muna
75 g juoksevaa margariinia
1 rkl kardemummaa (tai reilumminkin jos pitää mausta, aivan ihanata)
n. 7 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja kauraleseet. Alusta jauhot taikinaan vähitellen, lisää juokseva margariini alustamisen loppuvaiheessa loppuvaiheessa. Taikina jää löysäksi. Kohota 45 min liinan alla (kulhon voi laittaa mikroon kohotuksen ajaksi, mikro ei päällä).
Leivo taikinasta korvapuusteja: täytteeksi juoksevaa margariinia, sokeria ja kanelia. Voitele munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa n. 10 min.

4 kommenttia:

  1. korvapuustejaKylläpä on ihania ja herkullisen näköisiä.nami nami

    VastaaPoista
  2. Kotitekoisten pullien täytyy näyttää kotitekoisilta. Kuka nyt haluaisi leipoa persoonattomien kaupanpullien klooneja ;)

    VastaaPoista
  3. Kaupan nättipullat boikottiin! :D

    VastaaPoista
  4. Pitänee testata :) Ovat ihan oikeitten kotona tehtyjen korvapuustien näkösiä. -Marjo-

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!