keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Stroganoff


Ensimmäinen stroganoff-kokeiluni ja oikein onnistunut, kiitos Ruokailmiön stroganoff-oppien! Pieniä muutoksia tein jotta saimme kastikkeesta täysin oman maun mukaista.

400 g naudan paistia
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 paprika
1 pieni prk herkkusieniä
6 dl vettä
fondia tai lihaliemikuutio tai nestemäinen liemitiiviste
2 laakerilehteä
mustapippuria myllystä
1 prk tomaattipyrettä
1 maustekurkku
2 dl ruokakermaa
2 rkl vehnäjauhoja (tai muuta suurustetta tarpeen mukaan)

Paloittele paisti melko pieniksi kuutioiksi. Käytin naudan palapaistipaloja jotka saksin vielä pienemmiksi. Hienonna sipuli ja paprika. Ruskista lihapalat pannulla öljyssä, lisää sipulit ja paprikat ja kuullota hetki. Lisä vesi, tomaattipyre ja mausteet ja hauduta tunnin ajan, kunnes liha on mureaa. Paloittele maustekurkku. Lisää pannuun maustekurkku ja herkkusieniviipaleet. Sekoita ruokakerman joukkoon vehnäjauhot ja lisää kastikkeen joukkoon. Hauduta vielä muutama minuutti. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!