torstai 7. kesäkuuta 2012

Nakkipiirakka


Suolaiset piirakat ovat nopeita ja helppoja iltapaloja, yöpaloja tai vierasvaroja. Kehun taas paljon käyttämääni nopeaa piirakkapohjaa, tähän käy mitkä tahansa hiutaleet ja jauhot, laitan niitä mitä sattuu kaapissa olemaan.

Pohja

1 dl ohra- tai kaurahiutaleita
1 dl sämpylä-, graham- tai ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
0,5 dl juoksevaa margariinia
0,5 tl leivinjauhetta
 
Täyte
 
10 nakkia (1 paketti)
0,5 pss pakastekasviksia- tai vihanneksia (laitoin wok-vihanneksia)
2 tl pizzamaustetta tai provencen yrtit- mausteseosta
suolaa
mustapippuria
2 dl ruokakermaa
2 munaa
emmental-juustoraastetta
 
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi sekä juokseva margariini ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa nakit viipaleiksi, sulata pakastekasvikset mikrossa. Sekoita nakit, kasvikset sekä mausteet keskenään ja levitä piirakkapohjalle. Sekoita ruokakerma ja munat keskenään ja kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

Aika on vierähtänyt ihan huomaamatta, Inkiväärihillo täytti 4. kesäkuuta 2 vuotta! Tässä ensimmäinen postaukseni ruokablogiini, "tadaa"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!