maanantai 23. heinäkuuta 2012

Kastejuhla: mansikka-mariannemoussekakku



L-E:n ensimmäisissä juhlissa makeana kakkuna oli tätä Belle Baie-blogin M&M moussekakkua, määriin tein pieniä muutoksia. Pieni katastrofin alku meinasi päästä valloilleen kun irrotin kakkua vuoasta.. osa täytteestä tarttui irtopohjavuoan reunaan kyntäen ei niin kauniin loven kauttaaltaan koko kakun reunaan! Otin kännykällä kuvan muistoksi, heh. Tilanne taisi johtua siitä ettei veitsi kulkenut tarpeeksi lähellä irtopohjavuoan reunaa sitä irroittaessani.Yllättävää kyllä onnistuin pysymään suht tyynenä (kysykää vaikka Armaalta Apukokilta), ja hätäratkaisuna vaahdotin jääkaapista onneksi löytyneen kuohukerman jonka levitin veitsellä kakun reunaan. Sitruunamelissan lehtiä päälle ja avot, siitähän tulikin kaunis kesäkakku! Käytin 22cm irtopohjavuokaa ja mansikkatäytettä oli siihen aika runsaasti, jäi hieman yli. 24cm vuokaan mahtunee juuri sopivasti.

Pohja

175g kaurakeksejä
75 g margariinia

Mariannetäyte

1 pss mariannerouhetta
3 dl kuohukermaa
1 prk maitorahkaa
0,5 dl sokeria
5 liivatetta
0,5 dl vettä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Hienonna kaurakeksit ja lisää keksimurun joukkoon sulatettu margariini. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuru leivinpaperin päälle, laita vuoka jääkaappiin. Vaahdota kerma ja lisää siihen mariannerouhe, rahka ja sokeri. Kiehauta vesi ja liuota siihen liivatelehdet. Sekoita muutama lusikallinen mariannetäytettä liivatteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada liivateseos ohuena nauhana lopun mariannetäytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja nosta takaisin jääkaappiin. Anna hyytyä vähintään puoli tuntia ennen seuraavaa kerrosta.

Mansikkatäyte

4 dl mansikkaa soseena (minulla saattoi olla vähän enemmänkin, ehkä sen takia täytettä jäi yli..)
3 dl kuohukermaa
1 prk maitorahkaa
0,5 dl sokeria
5 liivatetta
tilkka kiehuvaa vettä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat. Vaahdota kerma ja lisää siihen rahka, sokeri ja mansikkasose. Kuumenna vesi ja liuota siihen liivatelehdet. Sekoita muutama lusikallinen mansikkatäytettä liivatteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada liivateseos ohuena nauhana lopun mansikkatäytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada mansikkatäyte vuokaan mariannetäytteen päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4-5 tunniksi, minä pidin yön yli





Taidan tykätä kiinteistä hyydykekakuista. Mariannetäytteen kiinteys viidellä liivatelehdellä oli sopiva, mutta mielestäni mansikkatäytteeseen olisi voinut lisätä kuudennen. Toisaalta viidellä liivatelehdellä mansikkatäyte säilyi pehmoisen moussemaisena. Joka tapauksessa, oikein hyvä kakku oli ja kaikki meni! Pensasmustikoita söin ensimmäisen kerran ja yllätyin siitä miten valtavan suuria ne ovat. Aika hassuja, sisältä vaaleita mutta silti niin mustikkaisia mustikoita.

6 kommenttia:

  1. Ihania kakkuja, onko takana joku suolanenkin hyydykekakku? Meillä mies käy oikein poimimassa noita pensasmustikoita kotipakkaseen asti ja tosi hyviä naposteltavia lapsille kun eivät sottaa kuten oikeat. Saankohan unta kun pohdin kaunottaren nimeä.. Ehkä tuun kertoon parhaan ehdotukseni

    VastaaPoista
  2. Kinkkukakku siellä kurkistelee, ajastin tarjoilut ilmestymään blogiin joka toinen päivä :) pensasmustikat eivät kuulema mene miksikään pakastuksessa, säilyttävät muotonsa ja makunsa. Nimiarvaukset kiinnostaa kyllä kovin! :)

    VastaaPoista
  3. Kakku oli kyllä oikein herkullista, itse tykkäsin mansikkaosuuden pehmeydestä, joten minun makuun liivatetta oli just eikä melkein sopivasti :) Kakku oli todella kaunis ja varmasti rakkaudella tehty <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitihän sitä jotain tyttömäistä tytön ekoihin juhliin tehdä :) ja ihan tosirakkaudella väkerrelty!

      Poista
  4. Kakku näyttää kyllä tos hyvältä! Ja koristelutkin ovat kauniit :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!