sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Kastejuhla: Väinämöisen palttoonnapit graavilohitäytteellä


Näitäkin tein ensimmäistä kertaa. Olivat tosi hyviä ja helppoja, kaikki meni myös näistä! Koska suolaiseen kakkuun tuli kinkkua, laitoin näihin lohta. Tällä määrällä täytettä täyttää ainakin 40 palttoonnappia.

Väinämöisen palttoonnappeja
2 prk smetanaa
100 g turkkilaista jogurttia
300 g graavi(tai kylmäsavu)lohta
0,5 dl tuoretta tilliä
0,5 dl tuoretta ruohosipulia
loraus sitrunaamehua
mustapippuria

Hienonna lohi sekä tilli ja ruohosipuli. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja mausta sitruunamehulla sekä mustapippurilla. Täytteen voi joko lusikoida tai pursottaa ruisleipästen päälle. Koristeluun tilliä. Täytteen tein jo edellisenä iltana ja pursotin nappien päälle muutama tunti ennen tarjoilua.


5 kommenttia:

  1. Nuo napit ovat jokakesäistä suomiherkkua minulle :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tein näitä ensimmäistä kertaa :)

      Poista
  2. Miu pitäs saaha tollanen tarjoiluastia missä siulla noi napit on.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!