torstai 30. elokuuta 2012

Omena-mokkaleivokset


Piipahdin työpaikalla Kainalokanasen kanssa ja vein samalla kahvin kaveriksi näitä Open Cafen ohjeella tekemiäni omena-mokkaleivoksia. Open Cafen postauksessa nämä ovat nimellä vaaleat mokkapalat, minun mielestäni olivat niin leivosmaisia herkkupaloja että otin vapauden käyttää toista nimitystä. Osan paloista koristelin valkosuklaalla, mutta jos valkosuklaan jättää pois ovat nämä täysin maidottomia.

n. 18 palaa

Pohja

300 g (maidotonta) leivontamargariinia
3 dl sokeria
4 munaa
1 dl kahvia
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta

Väliin

250 g omenamarmeladia

Pinnalle

1 ptk tomusokeria
6 rkl kahvia tai vettä

Keitä kahvi. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten taikinaan. Lisää jauhot, leivinjauhe ja kahvi. Sekoita tasaiseksi ja kaada  leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175 asteessa 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Leikkaa levy kahteen osaan. Levitä omenamarmeladi toiselle puolikkaalle ja nosta toinen puolikas sen päälle. Valmista kuorrute. Kaada tomusokeri kulhoon ja lisää kahvi, sekoita esim. sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää vettä tai kahvia tarvittaessa. Kaada kuorrute leivonnaisen pinnalle ja levitä veitsellä tasaiseksi. Laita jääkaappiin jotta kuorrute kovettuu. Leikkaa leivonnaiset annospaloiksi ja koristele halutessasi sulatetulla valkosuklaalla.


6 kommenttia:

  1. Omnom, täytynee näitä kokeilla. Rakastan omenamarmeladia erinäisten kakkujen ja leivosten välissä! Ps.Kenenkään muun blogista ei löydä näin paljoa tutun näköisiä lautasia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyttämäni Saarioisen omenamarmeladi oli hyvää, mutta pienet omppusattumat olisivat joukkoon sopineet. Marmelaati kun oli täysin sileää. Heh, ollaan lautassamiksia :D nämä on saatu häälahjaksi :)

      Poista
    2. No sittenhän me ollaan myös lahjasamiksia, koska mekin saatiin tällaiset häälahjaksi! :)

      Poista
  2. Olivat sen verran hyviksiä kun sain maistella näitä silloin töissä, joten pakkohan oli itsekkin kokeilla. Tänään sain hyvän syyn tehdä näitä kun vein rotinoiksi naapuriin osan. Väliin laitoin tosin äitini tekemää omenahilloa. Toimi niinkin oikein hyvin :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku tuttuko se siellä kirjoittelee, ilmianna itsesi! :) nimimerkki ei sano mitään? Mullakin olis vielä pakkasessa pari palaa.. :P

      Poista

Kiitos kommentistasi!