lauantai 18. elokuuta 2012

Poropiirakka


Kainalokanan kummitäti kävi kylässä ja siinäpä loistava syy leipoa yhtä jos toista. Ajatuksen poropiirakasta nappasin Elämä makeaksi-blogista.

1 pkt Sunnuntai ruis-perunataikinaa
300 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
n. 75 g (puoli pussia) sinihomejuustomurua
2 dl kermaviiliä
2 munaa
suolaa
mustapippuria
kuivattuja yrttejä (timjami oli loppu joten laitoin oreganoa, vai oliko se basilikaa..)

Painele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Ruskista poronkäristystä ja hienonnettua sipulia sekä paprikaa pannulla niin että sipuli ja paprika pehmenevät. Lisää mausteet ja sinihomejuustomuru. Levitä täyte pohjan päälle. Sekoita munat ja kermaviili keskenään ja kaada täytteen päälle. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Mulla on ollut jokin järjetön piirakkakausi tässä. Olen melkeinpä kerran viikossa tehnyt jonkin sortin piirakan! Tämä kuulostaa hyvältä: hyvä syy siis jatkaa piirakka viikossa teemaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolaiset piirakat on niin käteviä! Mulla oli aiemmin enemmän taipumusta piirakoiden leipomiseen, nykyään tekaisen silloin tällöin. Tämä oli kyllä hyvä kokeilu!

      Poista
  2. Tämä oli kyllä herkullista, en normaalisti välitä kovin sinihomejuustosta, mutta tähän piirakkaan se sopi kuin nenä päähän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin itsekin miten hyvä piirakka tuli :) (ja omakehu haisee.. :D ) onko sulla muita ei niin maistuvia ruoka-aineita?

      Poista
    2. No pöh omat kokkailuthan on aina hyviä ;) Muuten olen kyllä kaikkiruokainen, mutta sinihomejuusto "raakana" on sellainen setti, että ei vaan mene alas :)

      Poista
    3. Mun ei suosikkeja ovat perinteiset oliivit, sekä hillosipulit. Kapriksetkin kuului siihen kategoriaan joskus mutta kyllä niitä syö pienissä määrin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!