perjantai 23. marraskuuta 2012

Astetta fiinimpi puolukkapiirakka


Herkkuja puolukasta osa 2 (osa1: puoloffee)

Tein ja vein aiemmin syksyllä ystävälleni rotinoiksi vadelma-persikkapiirakkaa, ja se oli niin makoisaa että halusin ilahduttaa toistakin ystävääni rotinoiden merkeissä samalla idealla, täytteenä suuresti rakastamani puolukat. Vadelma-persikkapiirakkapostauksessa mainitsen sen olevan "ehkä paras piirakka jonka olen koskaan leiponut", mutta vain ehkä. Tämäkin puolukkainen versio on todella hyvää, vaan enpä tiedä voiko mikään voittaa herkullisuudessaan puoloffeeta, tuota kielen mukanaan vievää happaman makeaa piirasta! Mutta asiaan, tässäpä tämän astetta hienomman puolukkapiirakan ohje:

Pohja

3,5 dl vehnäjauhoja
150 g voita
1,5 dl sokeria

Täyte

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
150 g ranskankermaa
200 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
200 g puolukoita

Laita kylmä voi, sokeri ja jauhot monitoimikoneeseen. Murusta seos leikkuuterällä mureaksi. Ota n. 1,5 dl muruseosta erilleen ja painele loput n. 23 cm x 30 cm vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa n. 8-10 minuuttia 175 asteessa. Valmista täyte vatkaamalla täytteen muut ainekset paitsi puolukat keskenään. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Ripottele sen pääle puolukat. Murustele lopuksi erilleen otettu muruseos koko piirakan päälle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 35-45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen paloiksi leikkaamista.

4 kommenttia:

  1. Tosi herkullisen ja mehevän näköisiä nuo palat! Nams :-)

    VastaaPoista
  2. Paistoaika mulla ollut jopa 1,5h kun vuoka ollut 20cmx20cm. Hyvä piiras.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jopas! Mun käyttämä vuoka on sellainen lasagnevuoan kokoinen, pienemässä vuoassa piirakasta tulee varmasti tosi paksu ja vaatii pidemmän paistoajan.

      Poista

Kiitos kommentistasi!