perjantai 30. marraskuuta 2012

Mustoffee


Jättimenestykseksi kohonneen puoloffeen jälkeen jäi kutkuttelemaan seuraava -offee. Mustoffee oli myös tositosi hyvää, ja jokaisen lemppariksi kohonnee se versio missä on mieluisimmat marjat. Mustikkaista offeeta tarjosin Kainalokanan isovanhemmille, sillä..

Paljon onnea rakas Kainalokana 6 kuukautta!

Eli puoli vuotta, oho. Mikäs sen parempi ja tärkeämpi syy leipoa.



Mustoffeehan valmistuu täsmälleen samalla tavalla kuin puoloffee, erona vain marjat ja suklaa.

Pohja

300 g suklaadigestive-keksejä
100 g voita

Täyte

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa toffeeksi keitettynä
150 g mustikoita (3/4 pakastemustikkapussista)
1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä

Pinnalle

50 g mustikoita (loput mustikkapussista)
raastettua valkosuklaata

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja levitä keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille, laita vuoka hetkeksi jääkaappiin. Levitä jo aiemmin toffeeksi keittämäsi kondensoitu maito pohjan päälle. Ripottele toffeen päälle jäiset mustikat. Vaahdota Flora Vispi ja levitä se puolukoiden päälle. Ripottele pinnalle loput mustikat ja raastettua valkosuklaata. Mustoffee kannattaa koristella vasta juuri ennen tarjoilua, sillä mustikat sulaessaan värjäävät kerman.


5 kommenttia:

  1. Tämä saattaisi olla vielä enemmän minun makuuni kuin puoloffee.. Ihanalta näyttää!

    VastaaPoista
  2. Olen jo aikani ihaillut tätä ja niinpä huomenna, uudenvuodenaattona, teen tätä. Olen aikaisemmin tehnyt vastaavaa banaanista Pirkan ohjeella: http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/90322-pika-banoffee-eli-banaani-kinuskitorttu ...muutankin tätä ohjetta sen verran, että teen kinuskin vispikermasta ja Omar-karkeista, kuten tuossa Pirkan ohjeessa...lisäksi ajattelin tuohon päällyskermaan lisätä hiukan sulaa valkosuklaata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä kuulostaa tuokin Pirkan versio! Tulehan raportoimaan miltä sinun versiosi maistui :)

      Poista
    2. Hyvältä maistui! Vielä parempaa taisi olla seuraavana aamuna, kun oli hiukan jähmettynyt jääkaapissa...tätä täytyy tehdä vastaisuudessakin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!