torstai 27. joulukuuta 2012

Lanttulaatikko


Nams, nams ja nams! Lanttulaatikko on ehdottomasti jouluinen laatikkosuosikkini. Tänä jouluna inspiroiduin tekemään lanttu-ja porkkanalaatikot itse. Apetitin ohje oli äärimmäisen helppo, ja laatikko valmistui pakastevalmiista lanttukuutioista. Tuplasin alla olevan ohjeen ja siitä tuli kolme 0,75 litraista vuokaa.

1 ps (500 g) Apetit Lanttusosetta
2 dl kermaa
1 kananmuna
4–6 rkl siirappia
½ dl korppujauhoja
1 tl suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria ja inkivääriä
pinnalle voi- tai margariininokareita

Sulata lanttusose mikroaaltouunissa (800 W) laakeassa astiassa puolella teholla 8–10 minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita sulatettu lanttusose ja kaikki muut ainekset ja kaada seos voideltuun, laakeaan vuokaan korkeintaan 3 cm:n kerrokseksi. Koristele pinta ja laita voinokareita pinnalle. Kypsennä uunissa 200 °C:ssa n. 1,5 tuntia. Mikäli haluat ruskeamman paistotuloksen, jatka paistamista vielä puoli tuntia.

2 kommenttia:

  1. Laatikot kuuluvat ehdottomasti joulupöytään. Oma suosikkini on imelletty perunalaatikko, mutta kyllä nykyään lapsuuden inhokki, lanttulaatikkokin, maistuu.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä pidin aiemmin eniten porkkanalaatikosta, viime vuosina lanttulaatikko on kuitenkin kiilannut ykköseksi. Kaikki joululaatikot kuitenkin maistuu :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!