keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Mansikkapullat


Pullan tuoksu lienee yksi parhaista tuoksuista maailmassa. Ja raa'an pullataikinan maku yksi parhaista! No kyllä nämä uunista tultuaankin hyvin maistuivat. Nämä mansikkapullat valmistuivat kätevästi valmiista paistonkestävästä mansikkamarmeladista. Pullan leipomisessa olen kunnostautunut vasta näin aikuisiällä. Pullataikinan vaivaamisesta ja sen kestosta tuntuu olevan yhtä monta mielipidettä kuin on tekijöitä: yksi vaivaa hetken, toinen parikin. Myös jauhojen määrä lienee pullaleipurin omasta kädestä kiinni. Monissa ohjeissa kehotetaan vaivaamaan taikinaa ja lisäämään jauhoja kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Itse teen mielummin pehmeän taikinan, eikä haittaa vaikka se takertuu vielä kohoamaan mennessään kulhon reunoille.

n. 15 reippaan kokoista mansikkapullaa

2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
ripaus suolaa
0,75 dl sokeria
1 muna
75 g juoksevaa margariinia
1 rkl kardemummaa
5-7 dl vehnäjauhoja, osa grahamjauhoja
0,5 prk mansikkamarmeladia
raesokeria
muna voiteluun

Valmista pullataikina haluamallasi tyylillä. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita ne maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen, lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Kohota 45 min liinan alla (kulhon voi laittaa mikroon kohotuksen ajaksi, mikro ei päällä). Leivo taikinasta pikkupullia ja kohota ne liinan alla. Paina pullien keskelle kolo marmeladia varten, vaikka lasin pohjalla. Laita kolosiin lusikallinen marmeladia, voitele pullat ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. nam.olet oikeassa!sillä leivotpa tai kokkaat.niihin tulee lisänä se oma-juttu :)minusta niin pitääkin(: mielen kiinnolla odottelen mitäs tänään syötte?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään olikin oikein reipas leivonta- ja kokkauspäivä! Leivoin ranskalaista juures-vuohenjuustopiirasta, tyttärelle sämpylöitä sekä juureskiusausta. Niitä meillä tänään :)

      Poista
  2. Onpa kiva idea, kokeilenkin ensi kerralla kun leivon pullaa.:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!