lauantai 11. toukokuuta 2013

Omenainen kinkkukiusaus


Kas kas, taas pieni moitteen sana Yhteishyvän ohjeesta. Maut muuten kohdillaan, mutta munakermaseos oli mielestäni turha tässä ruoassa. Veikkaan että paremman makuinen olisi tullut käyttämällä vain ruokakermaa. Myös tuore basilika otti vähän osumaa oltuaan niin kauan uunissa, mutta Yhteishyvän reseptikuvassa ei edes uunissa käynyttä basilikaa näy.

1 kg perunasipulisekoitusta
250 g kinkkua
2 omenaa
suolaa
mustapippuria
öljyä vuoan voiteluun
4 dl maustettua ruokakermaa esim. Mustapekka tai kolme juustoa
2 munaa
1 ruukku tuoretta basilikaa (laitoin vähemmän, ehkä puolikkaan)
 
Suikaloi kinkku. Kuori ja viipaloi omenat, poista siemenkodat. Öljyä uunivuoka. Lado vuokaan vuorotellen perunasipulia, kinkkua, omenaa ja silputtua basilikaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kerma ja kananmunat. Kaada seos uunivuokaan. Kypsennä kiusausta 175-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Jos pinta saa liiaksi väriä, peitä vuoka leivinpaperilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!