keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Myskikurpitsa-fetasalaatti


Myskikurpitsa eli butternut squash. Ostin tämän merkillisen, mikä se nyt lie, kasvis, juures, no oli mikä oli, aikomuksenani tehdä siitä salaattia. Sitten vaihdoin suunnitelmani keittoon, mutta palasin kuitenkin salaatti-ideaan. Lopulta myskikurpitsa oli niin suuri että siitä riitti sekä salaattiin, soija-kasvislasagneen ja vauvan makaronilaatikkoon. Maultaan myskikurpitsa on hyvin lähellä makeaa bataattia.


Vertailukohteena puolukka

Butternut squash-fetajuustosalaatti

salaattisekoitusta
paahdettua myskikurpitsaa
aurinkokuivattu tomaatti-maustettuja fetajuustokuutioita (Arla Apetina)
tomaattia
kurkkua
punasipulia


Myskikurpitsan paahtaminen

Kuori kurpitsa. Myskikurpitsa on melko kovakuorinen mutta kuoriminen onnistuu kuorimaveitsellä. Halkaise kurpitsa ja kaavi siemenet lusikalla pois. Paloittele kurpitsa ja mausta se öljyllä, suolalla, mustapippurilla ja chilimausteseoksella. Levitä palat pellille leivinpaperin päälle ja paahda 200 asteessa parikymmentä minuuttia. Sekoita kerran paahtamisen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!