keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Puolukkarahkapiirakka


Ei keskikesää ilman puolukoita.. Tämän mehevän puolukkapiirakan tein jo ajat sitten, ruokakuvakansiosta löytyy välilä bloggaamattomia ylläreitä! Ohje on Outin Hämmentäjä-ruokablogista. Ripottelin puolukat piirakan päälle jo uuniin laittaessani, ohjeen mukainen kiille jäi siis pois.


Pohja:

100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 muna
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

2 dl maitorahkaa
2 dl (kevyttä) kermaviiliä
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa

Pinnalle:

2,5 dl puolukoita

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Öljyä reunat ohuelti. Sekoita nopeasti kaikki pohjataikinan ainekset keskenään. Painele pohja vuoan pohjalle. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Kaada pohjan päälle ja ripottelle pinnalle puolukat. Paista 45 minuuttia 175-asteisessa uunissa (meidän uunissamme riitti 35 minuuttia).

3 kommenttia:

  1. Hei! Kiitos linkkauksesta.

    Ihanalta näytti tämä sinunkin versiosi, kurttuiset puolukat ovat suorastaan suloisia. :)

    Huomasimpa muuten eilen suunnistaessani, että Espoossa on jo aurinkoisissa paikoissa kypsiä mustikoita!

    VastaaPoista
  2. Mielettömän hyvännäköistä! Menee kokeiluun ehdottomasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kehuista, itsekriittisenä valokuvaajana minun mielestäni nämä kuvat ovat aika kehnot :D piirakka kuitenkin hirmu hyvää!

      Poista

Kiitos kommentistasi!