keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Sitruunacupcakes appelsiinikuorrutteella


Makeita suupaloja Kainalokanan juhlissa edustivat sitruunakuppikakut. Minulla ei (vieläkään) ole minimuffinsivuokaa, joten kiitos ystävälleni joka sitä minulle lainasi! Normaalin kokoiset muffinsit ovat aika suuri pala purtavaksi, joten kun tarjolla on muutakin ovat nämä juuri sopivia. Kuvassa taaempana olevat muffinsit eivät ole kärähtäneet, mikä lie kameran härö.

24 minimuffinia ja 5 isompaa (Yhteishyvän ohjeen mukaan 12 normikokoista)

2 munaa
2 dl sokeria
100 g sulatettua margariinia (laitoin pullomargariinia)
1 prk (200 g) sitruunarahkaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori

Kuorrute:

maitorahkaa
appelsiinituorejuustoa
tomusokeria
(laitoin mukaan myös kakun kuorrutteesta jäänyttä valkosuklaakermaa)
punaista ja keltaista elintarvikeväriä

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita rasva rahkaan. Lisää seos munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen. Jaa taikina paperisiin tai voideltuihin muffinivuokiin. Mausta sitruunankuoriraasteella. Paista minimuffinseja 200 asteessa n. 10 minuuttia ja isompia n. 20 minuuttia (meidän uunissa riitti 15 minuuttia). Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja pursota muffinsien päälle, koristele nonparelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!