tiistai 10. syyskuuta 2013

Omena-bataattikeitto

 

Omenat käyvät mukavasti myös suolaisiin ruokiin. Tämän sosekeiton ohjeen löysin Maku-lehden sivuilta, tein kuitenkin pieniä muutoksia. Alkuperäisessä ohjeessa keittoa maustoivat inkivääri, chili ja hunaja, mutta jätin ne pois koska söimme soppaa koko perhe (paitsi että tämä keitto ei Kainalokanalle maistunut). Naapurimme ymmärtävät myös hyvän ruoan päälle ja toivat ystävällisesti sieniretkeltään meillekin makupaloina rasiallisen kantarelleja. Kiitos! Paistoin sienet pannulla ja ne toivat kivasti lisää ruokaisuutta tähän sosekeittoon.

1 keskikokoinen bataatti
reilusti kotimaisia pikkuomppuja
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
vettä
1 prk kookosmaitoa
suolaa (lisäsin vasta aikuisten annoksiin)
mustapippuria

Kuori ja paloittele bataatti, omenat ja sipulit. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota siinä kasvikset miedolla lämmöllä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Kaada tarvittaessa ylimääräistä keitinnestettä pois ja kaada kattilaan kookosmaito. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Soseuta keitto.


4 kommenttia:

  1. Omppuja bataattikeitossa! Täytyykin kokeilla :)

    http://porkkanatytto.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Vähän olin kriittinen, sillä en kookoksesta tykkää, mutta hyväähän tästä tuli :P

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!