keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Devil's Food Cake With a Hint of Raspberry


Tässäpä kerrassaan suklainen kakku! Suklaistakin suklaisempi suklaakakku suklaapohjalla, suklaatäytteellä ja suklaakuorrutuksella. Suklaarouheella koristeltuna. Mitäpä luulette, maistuiko? Taitaa olla paras suklaakakku ikinä. Kakkupohja kuorrutteineen on Nigellan Devil's Food Cake ja vadelmatäyteidean nappasin Suklaapandan blogista. Kakun voi tehdä ja kuorruttaa samana päivänä, mutta minä tykkään tehdä kakun päivänä 1, täytän sen päivänä 2 (tämän kakun tapauksessa kuorrutin myös), koristelen ja tarjoilen päivänä 3.


Devil's Food Cake-kakkupohja

50 g / n. 1 dl kaakaojauhetta
100 g / n. 2 dl tummaa muscovadosokeria
2½ dl vettä
125 g pehmeää voita
150 g / n. 1 3/4 dl sokeria
225 g / n. 3½ dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl vanilja-aromia (2 tl vaniljasokeria)
2 kananmunaa

Vadelmakermatäyte:

2 dl kermaa
5 rkl vadelmahilloa
1 rkl tomusokeria, siivilöity (en laittanut)

Kuorrutus:
125 ml vettä
30 g tummaa muscovadosokeria
175 g voita
300 g tummaa suklaata
(maitoa kostuttamiseen halutessasi, Nigella ei kostuttanut mutta minä kyllä eikä se huonoa tehnyt)
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Nigella tekee oman kakkunsa kahdessa 20 cm vuoassa, Suklaapanda paistoi pohjataikinan uunivuoassa ja minä yhdessä 24 cm vuoassa. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda kulhossa, laita sivuun. Kiehauta vesi ja sekoita muscovadosokerin ja kaakaojauheen kanssa, laita sivuun. Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 min sähkövatkaimella. Lisää vanilja-aromi. Lisää yksi kananmuna ja heti perään lusikallinen jauhoja koko ajan vatkaten. Lisää myös toinen kananmuna ja loput jauhoista vähitellen, kevyesti vatkaten samaan aikaan.Sekoita kaakaoseos taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan. Yhdessä isossa vuoassa paistoaika on 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä.


Kun kakku on uunissa tee kuorrutus. Laita vesi, sokeri ja voi kattilaan ja kuumenna kunnes sokeri ja voi sulaa. Lisää suklaa ja sekoittele niin että suklaa sulaa. Anna kuorrutteen jäähtyä vähintään tunnin, mielellään jopa kauemmin. Olin malttamaton kakun kuorruttamisen kanssa ja lopulta lykkäsin kuorrutekattilan pakastimeen jossa se jähmettyi käyttökelpoiseksi kymmenessä minuutissa. Valmista vadelmakermatäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vadelmahillo
Kokoa kakku. Mikäli paistoit kakun yhdessä vuoassa, huomannet että kakku kohosi paiston aikana keskeltä. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin pohja ja levitä sen päälle ohut kerros suklaakuorrutetta, sitten vadelmakermaa. Nosta toinen pohja ja toista täyttäminen. Nosta lopulta kansikerros kakun päälle nurin päin, jotta kohouma painuu täytettä vasten. Tasoita mahdollinen kerrosten väleistä pursuava vadelmakerma tasaiseksi. Levitä loppu suklaakuorrutteesta kakun päälle. Huom! Nigellan ohjeeseen ei kuulu ylimääräiset täytteet, ja luonnollisesti vadelmakerma suurentaa kakkua. Tällä tavoin kuorrutetta on kakun päälle hyvin niukasti, mutta se riittää kyllä. Rohkeimmat kaksinkertaistavat kuorrutteen määrän. Koristele kakku suklaarouheella ja vadelmilla. Ota kakku huoneenlämpöön noin vartti ennen tarjoilua.



2 kommenttia:

  1. Huh huh! Uskomattoman hyvännäköinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Anniina! Tämä oli yksi koekakku synttärikakkua etsiessä. Ihan hillittömän hyvää, mutta miksi leipoa samaa kakkua uudestaan kun voi tehdä jonkun toisen umpisuklaisen :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!