perjantai 31. tammikuuta 2014

Hernekeitto


Joulukinkusta jäi vielä puolisen kiloa pakastettavaa. Toisesta satsista tein kinkkukiusauksen ja toisesta perinteisesti hernekeittoa. Olikin ensimmäinen kerta ja oikein hyvää tuli!

500 g kuivattuja herneitä
2-2,5 l vett
1 porkkana
1 sipuli
250 g (joulu)kinkkua
1,5 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua meiramia

Laita hernet likoamaan litraan vettä edellisenä päivänä. Seuraavana päivänä lisää kattilaan toinen litra vettä ja keitä herneitä miedolla lämmöllä tunti. Tunnin kuluttua lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja porkkana sekä mausteet. Keitä vielä toinen tunti ja lisää kinkkukuutiot. Kuumenna ja tarkasta maku. Hernekeiton voi nauttia perintesesti hienonnetun raa'an sipulin ja sinapin kera.

Tästä ohjeesta tulee iso keitto. Jääkaapissa hernekeitto jähmettyy ja alkaa muistuttaa kaupan purkista kaavittavaa jämäkkää tavaraa. Tarjottaessa keittoa voi ohentaa vedellä.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!