perjantai 7. helmikuuta 2014

Manteliwilhelmiinat


Runebergin tortuista jäi mantelijauhoa (itse tehtyä, jauhoin rouheen jauhoiksi) ja leivoin niistä manteliwilhelmiinoja. Ne ovat hyviä aina!

n. 40 Wilhelmiina-pikkuleipää

200 g voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl mantelijauhoa
1 rkl vaniljasokeria
2 tl soodaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi. Sekoita joukkoon keltuainen. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja pyöräytä taikina murumaiseksi. Muotoile keksitaikinasta n. 2 cm:n paksuisia tankoja leivinpaperoidulle pellille noin 10 cm:n välein. Paista tankoja 175 asteessa noin 10-15 minuuttia. Leikkaa tangot paloiksi lämpiminä. Anna Wilhelmiina-keksien jäähtyä pellillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!