perjantai 14. helmikuuta 2014

Vadelmamousse-browniekakku


Ystävänpäivänä ystävää voi ilahduttaa vaikkapa tällä vaaleanpunaisella, vadelmaisella ja suklaisella kakulla. Kakun pohjaksi halusin browniemaisen suklaapohjan, käytin Kinuskikissan reseptiä. Täyte on raikkaan vadelmainen ja tietysti päivän teemaväriin sopiva. Hyvää ystävänpäivää kaikille! ♥

Brownies-kakkupohja

125 g voita tai margariinia
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm, käytin 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Jätä leivinpaperiin uloke, josta voit vetää helposti valmiin kakun tarjoilulautaselle. Voitele vuoan reunuksen alaosa margariinilla. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Tarvittaessa pese vuoan reunarengas. Anna jäähtyä ennen täytteen kaatamista.

Vadelmamousse

200 g vadelmia
2,5 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
5 liivatelehteä

Soseuta vadelmat, valuta niistä siivilässä mehua kakkuopohjan kostutusta varten. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, lisää sen joukkoon maitorahka, vadelmasose ja sokerit. Kuumenna tilkka vadelmamehua ja liota liivatteet siihen. Sekoita joukkoon lusikallinen vadelmavaahtoa ja sekoita tasaiseksi, ja kaada liivateneste lopun vadelmavaahdon joukkoon hyvin sekoittaen. Voit halutessasi vuorata kakkuvuoan reunat leivinpaperisuikaleilla. Kostuta pohja vadelmien mehulla. Kaada täyte browniepohjan päälle, tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Koristele.


12 kommenttia:

  1. Tyylikäs ja kaunis kakku. Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  2. Voi nam! Hyvää ja maukasta ystävänpäivää! :)

    VastaaPoista
  3. Varmasti herkullinen kakku, vadelmarahka on niin ihanaa ja varmasti sopii hyvin tuohon pohjaan :)
    Tein tänään valkosuklaajuustokakun mansikkakiilteellä ja tein siihen ihan samanlaisen koristelun, mutta vaan valkosuklaalla! Hauska yhteensattuma :)
    Hyvää ystävänpäivää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halusin nimenomaan vadelmamoussen täytteeksi koska en ole sitä ennen kokeillut ja arvelin sen sopivan hyvin suklaapohjan kanssa :) tuo koriselu onkin helppo toteuttaa, mutta on samalla silti näyttävä!

      Poista
  4. Ihanan kuuloinen ja näyttääkin hyvältä. Tuota brownies pohjaa pitääkin kokeilla seuraavaan hyydykekakkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Raikkaan täytteen kanssa browniepohja sopi juuri passelisti.

      Poista
  5. Kokeiltiin tätä kakkua ylppäritarjoiluja ajatellen, koska se kuulosti niiiin hyvälle. Millainen kakun pohjan pitäisi olla? Meillä se jäi todella tahmaiseksi ja leikkautui huonosti. Olisikohan jäänyt raa'aksi? Muuten kakku täytti odotukset ja jos vaan pohja saadaan toimimaan (siis helpommin käsiteltäväksi), niin tätä tarjotaan 31.5. ylppäreissä. Kiitos siis hyvästä ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein pohjan Kinuskikissan ohjetta noudattaen, ja 15 minuutin paistoajalla pohjasta tuli täysin kypsä. Kun kakku tekeytyi jääkaapissa, pohja tiivistyi entisestään. Olisiko tosiaan pohja jäänyt teillä raa'ahkoksi? Paistoitteko 15 minuuttia vai vähemmän?

      Poista
    2. Kakku oli 15 minuutin kohdalla vielä aika raa'an näköinen meillä, mutta kolme minuuttia myöhemmin otin sen pois uunista, kun näytti kypsälle. Kallistelin vuokaa ja pohja ei reagoinut siihen mitenkään (mutakakkuhan heiluu siinä vaiheessa suuntaan ja toiseen), joten ajattelin pohjan olevan kypsä. Ilmeisesti se ei kuitenkaan ollut, koska se kuulostaa ainoalta järkevältä syyltä(?) tahmaiseen ja vaikeasti leikattavaan pohjaan. No mut kokeilemallahan se selviää, ei muuta kuin uutta kakkua tekemään :)

      Poista
    3. Pohja jähmettyi reippaasti jääkaapissa, ja se oli kyllä melko tahmainen ja kiinteä leikattava, mutta kypsä kuitenkin. Uskon että kyllä sullakin se kakku on kypsä tolla paistoajalla ollut. Näyttikö sinun kakkusi paloissa pohja samalta kuin tossa mun palakuvassa?

      Poista

Kiitos kommentistasi!