keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Lämmin bataatti-papusalaatti ja falafelpihvit


Paluu blogielämään tahattoman tauon jälkeen. Vauvarokko, keuhkoputkentulehdus, vuosisadan sitkein flunssa.. you name it, we've had it! Maaliskuu menikin ei niin mukavasti sairastaessa. Viime aikoina olemme jopa uskaltautuneet ulkoilemaan ja yritän myös raivata aikaa bloggaamiselle. Ja etsiä kadonnutta motivaatiota! Ensin ei ollut aikaa, sitten ei enää hotsittanutkaan, mutta aina se inspis jostain löytyy kun vaan vauhtiin pääsee.

Kuvan annosta syödessäni mietin, että miten kasvisruoka voi olla näin käsittämättömän hyvää! Kokeilkaa ja todetkaa itse! Ruoka, jota on vaan pakko santsata vaikka vatsa ei enempää vetäisi. Kiitokset taas Yhteishyvän suuntaan herkullisista resepteistä.

Lämmin bataatti-papusalaatti

500 g bataattia
2 punasipulia
2 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
2 rkl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 prk kidneypapuja
kourallinen kirsikkatomaatteja
tuoretta persiljaa hienonnettuna

Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja lohko sipulit. Pane ainekset uunivuokaan. Sekoita öljy, hunaja, sitruunamehu ja mausteet keskenään. Kaada seos vuokaan. Paahda aineksia 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Huuhdo pavut siivilässä ja siirrä hetkeksi uuniin kuumenemaan. Lisää päälle halkaistut tomaatit ja persiljasilppua.

Falafelpihvit

1 porkkana
1 prk kikherneitä
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 muna
1,5 dl luonnonjogurttia
1 dl korppujauhoja
2 rkl sitruunamehua
1,5 tl juustokuminaa (jätin pois koska en pidä juustokuminasta)
1 tl suolaa

Pinnalle:

1 dl korppujauhoja
3 rkl seesaminsiemeniä

Paistamiseen:

2 rkl öljyä

Raasta porkkana. Silppua sipuli. Kuullota kasviksia hetki öljytilkassa paistinpannulla. Sekoita muna jogurttiin, lisää korppujauhot. Jauha kikherneet tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna taikinaan tekeytyä puoli tuntia ennen paistamista.
Muotoile taikinasta 8–10 pihviä. Kääntele pihvit korppujauho-seesamisiemensekoituksessa. Kuumenna öljy pannulla. Paista pihvit keskilämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

6 kommenttia:

  1. Noi falafel-pihvit vaikuttavat tosi hyvälle, täytyy koittaa joku päivä.

    VastaaPoista
  2. Argh, noi on kikhernepihvejä... pelkkä kikherneiden käyttöä ei tee niistä falafelia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin no, sellaisiksi ne oli alkuperäisessä reseptissä nimetty.

      Poista
  3. Juuri puputan ohjeellasi tehtyjä falafel-pihvejä, tosi hyviä tuli! Omiani tuunasin vielä kaapin perukoilta löytyneellä parmesaanijuustolla, käy hyvin. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!