sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Jauheliha-perunasosevuoka


Ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä tätä ruokaa. Hävikistä herkuksi, uunimakkaran perunamuusi-seuralaisesta seuraavien päivienkin pääruoaksi. Tapani mukaan halusin lisätä tähänkin kasviksia, joten upotin joukkoon pakastimesta löytyneen keittojuurespussin. Porkkanaraasteen kanssa mainio ruoka, parasta uunituoreena.

perunamuusia
jauhelihaa
sipulia
suolaa
mustapippuria
keittojuurespussi
korppujauhoja

Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja esim. paprikajauheella, myös yrttejä voisi laittaa. Kiehauta keittojuurekset kattilassa ja valuta vesi pois. Sekoita perunamuusi, jauheliha ja  keittojuurekset esim. kattilassa ja levitä uunivuokaan. Pintaan voi tehdä lusikalla kuvioita. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!