perjantai 2. toukokuuta 2014

Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike


Niin se mualima naista kuljettaa, kuten myös Kainalokanan ihanaa kummitätiä joka muutti toiseen kaupunkiin. Tapaamisemme harvenevat jatkossa, mutta tulevat näkemiset lienevät kestoltaan pidempiä kuin pari tuntia, jee! Kummitädin säännölliset kyläilyt luonamme ovat olleet mitä parhain syy leipoa aina jotain uutta, mukavaa tarjota tekemisiään kun tietää että niitä arvostetaan! Tämä perinteinen omena-kaurapaistos vaniljakastikkeineen jäi viimeiseksi yhdessä nautituksi herkuksi (olipa dramaattista!). Onnea kummitädille ja ystävälle uuteen kotiin, onneksi junat kulkee! Ohjeet Pirkka.



Kaura-omenapaistos

1 kg happamia omenoita
1 tl kanelia
100 g voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita

Kuori ja lohko omenat. Lado lohkot voideltuun vuokaan. Ripottele päälle kanelia. Sulata rasva kattilassa (tai käytä juoksevaa margariinia) ja sekoita joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200 asteessa n. 20 minuuttia eli kunes omenat tuntuvat pehmeiltä.

Vaniljakastike

4 dl maitoa
1 muna
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria (laitoin vaniljasokeria)

Sekoita kattilassa keskenään kylmä maito, muna ja perunajauhot. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa. Ota kattila pois levyltä, jäähdytä kastike ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarjoa kastike haalean omena-kaurapaistoksen kanssa.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!