perjantai 20. kesäkuuta 2014

The Raparperipiirakka


Tästä piirakasta tuli kyllä kertaheitolla The Raparperipiirakka, varmasti teen toistekin. Halusin laittaa piirakan päälle sekä kermaviiliä että muruseosta ja voi nam mikä yhdistelmä se kirpeän raparperin kanssa olikaan! Raikas, ei liian makea piirakka. Vaniljajäätelön kanssa hitsin hyvää. Kiitos raparpereista sekä äidille että naapurin rouvalle, ovat vartemme olivat piirakan tekoaikaan vielä niin heiveröisiä, ettei niistä olisi ollut piirakaksi.

Pohja

1 dl juoksevaa margariinia
0,5 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte

viitisen vartta raparperia, saa olla ihan runsaasti
0,5 dl sokeria
2 dl kermaviiliä
2 munaa

Muruseos

30 g kylmää voita
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria

Vaahdota margariini ja sokeri, vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Taputtele taikina jauhojen avulla n. 24 cm vuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa raparperi noin sentin paloiksi. Sekoita keskenään sokeri, kermaviili ja munat. Kaada kermaviiliseos pohjalle ja sen päälle raparperinpalat. Voit painella raparperinpaloja hiukan, jotta ne uppoavat kermaviiliin. Nypi muruseoksen ainekset tasaiseksi muruksi ja ripottele piirakan pinnalle. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!