perjantai 20. kesäkuuta 2014
The Raparperipiirakka
Tästä piirakasta tuli kyllä kertaheitolla The Raparperipiirakka, varmasti teen toistekin. Halusin laittaa piirakan päälle sekä kermaviiliä että muruseosta ja voi nam mikä yhdistelmä se kirpeän raparperin kanssa olikaan! Raikas, ei liian makea piirakka. Vaniljajäätelön kanssa hitsin hyvää. Kiitos raparpereista sekä äidille että naapurin rouvalle, ovat vartemme olivat piirakan tekoaikaan vielä niin heiveröisiä, ettei niistä olisi ollut piirakaksi.
Pohja
1 dl juoksevaa margariinia
0,5 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Täyte
viitisen vartta raparperia, saa olla ihan runsaasti
0,5 dl sokeria
2 dl kermaviiliä
2 munaa
Muruseos
30 g kylmää voita
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
Vaahdota margariini ja sokeri, vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Taputtele taikina jauhojen avulla n. 24 cm vuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa raparperi noin sentin paloiksi. Sekoita keskenään sokeri, kermaviili ja munat. Kaada kermaviiliseos pohjalle ja sen päälle raparperinpalat. Voit painella raparperinpaloja hiukan, jotta ne uppoavat kermaviiliin. Nypi muruseoksen ainekset tasaiseksi muruksi ja ripottele piirakan pinnalle. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttää ja kuulostaa hyvältä!!!
VastaaPoistaOikein leppoisaa keskikesän juhlaa!! :)
Kiitos, ja kiitos samoin valoisaa juhannusta! :)
Poista