lauantai 18. lokakuuta 2014

Appelsiini-suklaakakku


Sain tänäkin vuonna leipoa äidilleni syntymäpäiväkakun. Onnea äiti! Viime vuonna tein mustikkajuustokakun valkosuklaayllätyksellä. Tällä kertaa makutoiveena olivat appelsiini ja suklaa. Pohjana käytin monen hyväksi havaitsemaa Suklaapossun mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa. Hyvä kakku!

Appelsiini-suklaakakku, 16 cm irtopohjavuoka

Pohja

82,5 g voita
33 g tummaa suklaata
0,66 dl öljyä
1,32 dl vettä
1 dl ranskankermaa
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3,2 dl vehnäjauhoja
0,66 dl kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta
0,66 tl soodaa
0,33 tl suolaa
0,66 rkl vaniljasokeria

Täyte

2,5 dl Flora Vispiä
200 g appelsiinituorejuustoa
1 appelsiini raastettu kuori ja mehu
0,5 dl vaniljakreemijauhetta

Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun 16 cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 40 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, jos näyttää että pinta voi palaa. Anna jäähtyä. Säilytä kakku kelmussa tai muovipussissa seuraavaan päivään huoneenlämmössä.

Vaahdota Flora Vispi. Sekoita sen joukkoon tuorejuusto, appelsiinin kuoriraaste sekä mehu ja vaniljakreemijauhe. Kakku kohoaa uunissa paistuessaan jonkun verran, paistopinnan voi tasoittaa leikkaamalla siivun pois. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kakkupohja on mehevä, joten se ei tarvitse erillistä kosteutusta. Levitä 1/3 täytteestä alimmaiselle pohjalle, lisää keskimmäinen kakkulevy ja levitä toiset 1/3 täytteestä sen päälle. Loput täytteestä levitä kakun pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla. Minä ostin Kuopion kauppahallista suklaakonvehteja ja käytin koristelussa myös sulatettua että rouhittua suklaata.


7 kommenttia:

  1. Mahtavan näköinen kakku ja nerokas makuyhdistelmä, on varmaan todella hyvää!

    VastaaPoista
  2. Tästä voisin haukata palan vaikka heti, tai kaksi, tai kolme... ;) Ps. Kauniita konvehteja löysit, tuo punainen on hauskan värinenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota sun pohjaohjetta käyttäen voi varioida vaikka minkä makuisia kakkuja! Meinasin ensin tehdä itse konvehdit kakun koristeeksi, mutta aikaa säästääkseni päädyinkin ostamaan ne.

      Poista
  3. Suklaapossun kakkupohjaohjeet on ihan parhaita, niillä jopa minä aina onnistun! ;)
    Kelpais kyllä minullekin tuo kakku, nam nam....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaapossun faneihin kuulun minäkin :D Harmi kun ei tullut otettua kakkupalasta kuvaa! Paitsi instaan taisin laittaa kyllä..

      Poista
  4. Moikka Päivi!! Kiva kun jätit viestiä :) Tuo suklaakakkupohjaohje (johan oli sana :DD) on todellakin ihan maailman paras! En taatusti käytä enää mitään muuta. Ihan huikeen hyvää suklaaganachen kanssa, ja wow miten ihanan näkösen kakun sä oot kans tehnyt! :) Appelsiini ja suklaa on yks ehdottomasti parhaista yhdistelmistä ikinä, joten on myös varmasti ihan superhyvää tämä kakku :) Ja aivan ihana koristelu!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!