tiistai 7. lokakuuta 2014

Feta-parsakaalipiirakka


Tein viime viikolla kikhernepihvejä joihin laitoin myös fetaa. Kaikki ei mennyt, ja keksin tehdä iltapalaksi piirakan jämäjuustosta. Käytin taas vanhaa tuttua kevyempää moniviljaista pohjaa, ehdasta voista tehty murupohja toisi vielä lisää makua. Fetajuuston ja parsakaalin määriä en ottanut ylös, laitoin sen verran mitä arvelin vuokaan mahtuvan. Lasten kanssa päivät menee puuhastellessa, eikä leipomiselle arkena juuri ole aikaa. Tämän piirakan pohjan tein jääkaappiin valmiiksi aamulla, ja lounaan jälkeen lykkäsin sen täytteineen uuniin.

Pohja

1 dl 4-viljanhiutaleita
1 dl sämpyläjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl juoksevaa margariinia
1 dl vettä

Täyte

fetajuustoa
parsakaalia, pakaste
tomaattia
2 dl ruokakermaa
2 munaa
mustapippuria

Sekoita kulhossa pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Taputtele se jauhon avulla piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kiehauta parsakaalit pikaisesti, jäähdytä hetki. Laita pohjan päälle parsakaalit ja murusteltu juusto. Sekoita ruokakerma, munat ja mustapippuri keskenään, kaada se vuokaan. Viipaloi pinnalle tomaattia. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!