torstai 2. lokakuuta 2014

Puolukkainen luumu-kanelikakku


Olin syyskuun ajan sokerivieroituksessa. Omasta vapaasta tahdostani. En siis syönyt mitään minkä itse herkuksi lasken: karkkia, jäätelöä, suklaata, leivonnaisia.. Ruoassa eli mausteena sokeri oli ok. Lopputulos: paino laski kilon, housut mahtuvat paremmin jalkaan (tästä voinemme kiittää myös raskausturvotuksen hälvenemistä) ja ehkä ihokin voi hiukan paremmin. Syyskuun aikana tutustuin naapurini kautta raakaleivonnaisiin. Maistuvia nekin, ja etenkin maistamani minttusuklaaraakakakku kyllä vei makeanhimon pois! Herkkujen syömistä enemmän kaipasin itse leivontaa. Aionko jatkaaa herkutonta linjaa? En, mutta eilen syömieni Fazeri sinisten konvehtien määrästä päätellen ehkä vähempikin riittää tulevaisuudessa.

Lakko loppui tiistaina, syyskuun viimeisenä päivänä. Tiistai-iltana tein tottakai heti kakun jääkaappiin hyytymään, jotta pääsin samantien keskiviikkona sen kimppuun. Olin nähnyt Valion luumu-kanelikakun ohjeen jossain lehdessä, ja se näytti niiiin kertakaikkisen herkulliselta, että salaa halajin mielessäni sitä puolet syyskuusta. Kuin tilauksesta sain jälleen kotitestaukseen Valion tuoteuutuuksia. Muunmuassa luumu-kanelirahkaa, jota tähän kakkuun tulee. Herkkulakon aikana kehittelin itselleni palavan himon kinuskikastikkeeseen, joten korvasin ohjeessa mainitun puolukkakastikkeen kinuskikastikkeella, ja muutenkin muokkasin ohjetta näköisekseni. Kiitos Valio!


Puolukkainen luumu-kanelikakku, 22 cm irtopohjavuokaan

Pohja:

150 g digestivekeksejä
80 g voita

Täyte:

2,5 dl Flora Vispiä
1 prk Valion luumu-kanelirahkaa
3 liivatelehteä
rivi tai pari tummaa suklaata

Päälle:

puolukoita
tummaa suklaata
kinuskikastiketta

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Hienonna keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele keksimuru vuoan pohjalle ja reunoille, laita vuoka jääkaappiin. Vaahdota Flora Vispi. Sekoita sen joukkoon luumu-kanelirahka. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä, nosta vettä pois puristelematta kuppiin ja lämmitä mikrossa sen verran, että liivatteet sulavat. Sulata tumma suklaa varovasti mikrossa. Nosta lusikallinen kerma-rahkatäytettä liivatekuppiin ja sekoita. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen lopun täytteen joukkoon. Valuta sula suklaa raidoiksi täytteen sekaan, älä sekoita liikaa jotta suklaaraidat näkyvät kakkua leikattaessa. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele puolukoilla ja tummalla suklaalla, tarjottaessa valuta päälle kinuskikastiketta.


Valio maustettu rahka luumu-kaneli saatu blogin kautta Valiolta.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen, kun kinuski valuu! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Taisi vähän kuolakin valua kun tätä kakkua tein ja söin :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!