sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Puolukkamarmoroitu juustokakku


Isänpäiväksi halusin välttämättä leipoa kakun, vaikka Armas Apukokki ei sellaista erikseen pyytänytkään. Tiedän hänen pitävän enemmän suolaisista leivonnaisista, mutta kyllähän makea kakku isänpäivänä pöydässä pitää olla! Paistetut juustokakut ovat minulle melko vierasta maaperää, joten tällä kertaa halusin kokeilla sellaista. Noudatin Pirkan ohjetta, mustikat vaihdoin puolukkaan ja muuntelin ohjeen sopimaan 16 cm irtopohjavuokaan. Jäähdytysohjeiden noudattamisesta huolimatta kakku repesi välittömästi otettuani sen uunista, mutta mitäpä se olisi haitannut. Käytin kakun pohjaan Valiota saamaani sitruunavoita, joka toi ihanasti raikkautta ja sitruunan makua täyteläiseen kakkuun.

Puolukkamarmoroitu juustokakku, 16 cm irtopohjavuoka

Pohja

100 g digestivekeksejä
38 g Valion sitruunavoita

Täyte

250 g maitorahkaa
n. 150 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl vispikermaa
0,75-1 dl sokeria
2 munaa
0,25 dl maizenaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua

Pinnalle

0,5 dl puolukkasosetta
ripaus sokeria

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle, jonka reunat on voideltu. Sekoita täytteen ainekset kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan. Soseuta sulaneet puolukat ja lisää niiden sekaan ripaisen us sokeria. Lusikoi puolukkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta vetämällä pystysuoralla veitsellä raitoja täytteen pintaan. Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla n. 40 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka tunnu enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Näin kakkuun ei jäähtymisen aikana pitäisi syntyä niin helposti repeämiä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän herkkuhetkeä.

Valio sitruunavoi saatu blogin kautta Valiolta.

4 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla tätä, juustokakku on aina ihanaa ja puolukka myös! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kakku vain parani vanhetessaan :) ei se montaa päivää tosin jääkaapissa ehtinyt olla..

      Poista
  2. Tätä on pakko kokeilla! Joko mustikka- tai puolukkaversiona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua alkuun häiritsi vähän täytteen rahkainen maku, mutta mitä enemmän kakkua söi, sitä paremmalta se alkoi maistua :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!