torstai 29. tammikuuta 2015

Pulled chicken taco / pehmeät tacot


Apukokilla ja minulla on tapana katsoa Jimiltä tulevaa Kuuluisat kuppilat ohjelmaa, jossa Adam Richman kiertää Ameriikoissa syömässä mitä lihaisimmissa ravintoloissa. Eräässä jaksossa hän sai syödäkseen niin herkullisen näköisiä tacoja, että halusin tehdä samantyyppisiä itsekin. Noh, minun tekemiäni pehmeitä tacopohjia ei ole uppopaistettu rasvassa, eikä täytteitä ole kymmentä kourallista, mutta oikein herkullisia olivat nämä kotiversiotkin! Pehmeiden tacojen ohje Hella & Houkutus-blogi.

Pehmeät tacot

3 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
7-8 dl (durum)vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa

Mittää kädenlämpöinen vesi kulhoon ja sekoita hiiva joukkoon. Lisää öljy ja suola sekä jauhot pikkuhiljaa sekoittaen. Peitä kulho ja anna taikinan kohota puoli tuntia. Jaa taikina 12 osaan ja painele tai kauli palat jauhojen avulla noin puolen sentin paksuisiksi pyöreiksi lätyiksi. Paista taco-kuoria kuumalla, kuivalla paistinpannulla puolisen minuuttia per puoli. Kasaa valmiit kuoret liinan alle, jotta ne pysyvät lämpimänä. Jos valmistat tacot etukäteen, lämmitä ne kostealla pyyhkeellä suojattuna 120-asteisessa uunissa

Täytä tacot salaatilla, nyhtökanalla, salsalla, ranskankermalla ja korianterilla. Avot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!