perjantai 22. toukokuuta 2015

Ravintolapäivä: Kinuski-suolapähkinäjuustokakku

Kuva: Markus Lumipuu

Rocky road-kakun lisäksi leivoin kahvilaamme myyntiin näitä ihanan makeita kinuski-suolapähkinäjuustokakkuja. Koeversio tästä kulki nimellä Snickersjuustokakku, mutta päädyimme jättämään Snickersit pois ja laittamaan kakun täytteen joukkoon suklaapaloja ja suolapähkinöitä. Myyntiin menneiden kakkujen väliin tosin laitoin myös Snickersiä koska suklaa meinasi loppua kesken ja Snickersiä sattui kaapissa olemaan. Enemmän Snickersmaisen tästä saa laittamalla tietysti lisää Snickersiä täytteen joukkoon. Täytteen kermat voi korvata laittamalla vain jompaa kumpaa, minulla sattui olemaan kaapissa avattu kuohukerma joten lisäsin sen täytteen joukkoon. Tämä kakku viehättää makeudella ja rapeudella!

Kinuski-suolapähkinäjuustokakku, 24 cm irtopohjavuokaan

Pohja:

1 pötkö tummia täytekeksejä, esim. Dops brownie
60 g voita

Täyte:

suolapähkinöitä
100 g tummaa suklaata herneen kokoisina paloina
Snickers-patukka paloiteltuna

2 dl vispikermaa
1 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia
5 liivatelehteä

Pinnalle:

kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia
suolapähkinöitä
suklaapaloja
suklaasulaa

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää keksimurun joukkoon sulatettu voi. Taputtele keksimuru vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja laita vuoka jääkaappiin. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Ripottele keksipohjan päälle suolapähkinöitä, suklaapaloja ja Snickersin palat. Vaahdota kermat, sekoita joukkoon tuorejuusto ja kinuski. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois, laita ne lasiin ja kuumenna mikrossa hetken ajan niin että liivatteet sulavat. Lisää liivatenesteen joukkoon lusikallinen kerma-tuorejuustoseosta huolellisesti sekoittaen. Valuta liivateneste kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Laita reunakalvo vuoan reunalle ja voitele se öljyllä. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta, kopauta vuokaa muutaman kerran pöytään jotta mahdolliset ilmakuplat poistuvat. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele kakku kinuskilla, suolapähkinöillä, suklaapaloilla ja suklaasulalla.

Kuva: Markus Lumipuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!