tiistai 9. kesäkuuta 2015

Daimkakku


Tämän kakun tein jo äitienpäiväksi, mutta niin vaan aika rientää, ja bloggaamiselle täytyy varta vasten löytää aikaa. Muistutuksena jälleen, Inkiväärihillon Instagram-tili päivittyy huomattavasti useammin! Daimkakkuun palatakseni.. se oli makea ja raikas yhtä aikaa, ja tuoreet vadelmat olivat piste iin päälle! Hyvä kakku! Olisi taas pitänyt kirjoittaa kakkua tehdessä ainesten määrät muistiin.. mutta näin muistelen niiden olevan:

Daim-juustokakku, 16 cm irtopohjavuokaan

Pohja:

100 g Domino-keksejä
50 g voita

Täyte:

1,5 Daim-patukkaa
200 g vaniljarahkaa
1,5 dl Flora Vispiä
1 tl vaniljasokeria
3 liivatetta

Koristelu:

0,5 Daim-patukkaa
1 dl Flora Vispiä
kaakaojauhetta
vadelmia


Murskaa keksit ja sekoita keksimurujen joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuokaan, jonka pohjaan on pingotettu leivinpaperi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Rouhi Daim-patukat. Vaahdota Flora Vispi. Sekoita vaahdon joukkoon vaniljarahka ja vaniljasokeri. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne mikrossa pienessä kupissa. Sekoita sulaneiden liivatteiden joukkoon lusikallinen täytettä ja sekoita tasaiseksi. Valuta liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää Daim-rouhe täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle, käytä reunavuokaa halutessasi. Anna kakun hyytyä useita tunteja tai seuraavaan päivään. Koristelua varten vaahdota Flora Vispi ja mausta se kaakaojauheella. Koristele kakku kaakaokermalla, Daimin paloilla ja tuoreilla vadelmilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!