perjantai 26. kesäkuuta 2015

Ruisbrowniet



Lainasin kirjastosta Yammy Baker-blogin kirjoittajan Anskun jälkiruokakirjan. Löysin monia erittäin kokeiltavia reseptejä, joista ensimmäisenä kokeilin tätä. Niin tahmeaa, niin suklaista, niin mehevää ja kerrassaan herkullista! Tein ohjeen puolikkaana pienempään vuokaan, alla ohje kokonaisena. Seuraavaksi leipomislistallani onkin Anskun kirjan sitruunaiset tuulihatut..

Ruisbrowniet

200 g tummaa suklaata
200 g voita
3,5 dl sokeria
1 tl vanilja-aromia (käytin vaniljasokeria)
3 munaa
2 dl ruisjauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Sulata voi ja suklaa kattialla miedolla lämmöllä. Kun seos on tasaista, lisää joukkoon sokeri, vanilja ja kananmunat yksitellen välillä sekoittaen. Sekoita keskenään ruisjauhot, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos taikinaan lastalla sekoittaen. Voitele uunivuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuutia. Jäähdytä vuoassaan ja leikkaa neliöiksi.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!