maanantai 24. elokuuta 2015

KitchenTimen jälkiruokakilpailu: Mustikkajäätelöä, kardemumma-kauramurua ja mustikkasiirappia


Sain kutsun osallistua KitchenTime-verkkokaupan järjestämään jälkiruokakilpailuun. KitchenTime on ruotsalainen keittövälineitä myyvä nettikauppa, jolla on myös suomenkieliset nettisivut, sekä laaja ja houkutteleva valikoima keittiötarvikkeita. Kilpailun aiheena oli valmistaa kesäinen jälkiruoka. Jälkiruoan valmistusta varten sain valita KitchenTimen nettikaupasta jonkun tuotteen, ja näin kesällä mieleeni ei muuta tullutkaan kuin jäätelökone! KitchenTimen tarjoamista vaihtoehdoista valitsin OBH Nordican Quick N' Ice- jäätelökoneen. Pienikokoinen kone on helppo säilyttää ja mukana tulevat kaksi jäätelökulhoa kannattaa säilyttää pakastimessa akuuttia jäätelönhimoa varten.

Tänä vuonna luontoäiti on lahjoittanut muhkean mustikkasadon, ja päätin tehdä mustikkajäätelöä. Sen lisäksi halusin annokseen jotain muutakin marjaisaa, joten keitin mustikoista ihanan tahmean, makean ja paksun siirapin. Purutuntumaa annokseen antaa herkullisen rapsakka kardemumma-kauramuru. Jälkiruoka on helppo ja nopea valmistaa, kunhan ottaa huomioon jäätelön mahdollisen lisäpakastusajan.


Koska kyseessä on kilpailu, on mukana myös palkinto yhdelle teistä äänestäjistä! Äänestäminen tapahtuu Instagramissa. Voit seurata KitchenTimen Instagram-tiliä #kitchentimefi, ja äänestää mielestäsi parasta kesäjälkiruokaa tykkäämällä kyseisestä kuvasta. Parasta jälkiruokaa äänestäneiden kesken arvotaan Gravity Collection Box-kattilasetti. Palkinto on houkutteleva, joten kannattaa äänestää!

Tässäpä sitten reseptit kisassa mukana olevaan jäätelöannokseeni! Jäätelön ohje on kahteen kulholliseen, yhdestä kulhosta tulee 3 pientä tai 2 isompaa annosta. Mustikkasiirappi riittää myös useampaan kuin kolmeen pikkuannokseen, kardemumma-kauramurua oli juuri sopivasti kolmelle.

Mustikkajäätelö

1 dl mustikoita soseena
2 dl kuohukermaa
2 keltuaista
vajaa 0,5 dl glukoosisiirappia (sokerikin käy)

Vatkaa glukoosisiirappi ja keltuaiset hyväksi vaahdoksi. Vaahdota myös kuohukerma. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada puolet massasta toiseen jäätelökulhoon (massaa enintään 3,2 dl per kulho). Anna koneen käydä 10-15 minuuttia. Jos jäätelö vaikuttaa löysältä, laita se muutamaksi tunniksi pakastimeen. Anna jäätelökoneen levähtää vartti ennen toisen kulhollisen valmistusta, ja toimi samalla tavalla.

Mustikkasiirappi

1 dl mustikoita
0,5 dl vettä
1 dl sokeria

Laita ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia kunnes seos sakenee. Painele siirappi siivilän läpi kulhoon.

Kardemumma-kauramuru

1 dl suuria kaurahiutaleita, esim. Fazer Alku
10 g voita
0,25 dl ruokokidesokeria
2 tl kardemummaa

Laita kaikki ainekset pannulle ja anna seoksen paahtua viitisen minuuttia miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen. Kauho jäätelöstä palloja kulhoon, valuta päälle siirappia ja ripottele pinnalle kardemumma-kauramurua.


6 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!