tiistai 5. tammikuuta 2016

Piparkakku-puolukkawhoopiet


Näitä superherkullisia whoopieita tein marraskuun ravintolapäiväämme myytäväksi ja myös kotiin joulun kahvipöytään. Voi että osaankin olla perso näille herkuille! Pehmeä, piparkakkuinen keksi, täytteenä valkosuklaamoussea ja kirpakoita puolukoita. En edes tiedä kuinka monta tällaista söin jouluna.. Loppiaisenahan syödään piparkakkutalot viimeistään pois, ja jos sellaista ei ole (tai vaikka olisikin) voi ja kannattaa näitä leivoksia leipoa herkuteltavaksi. Alkuperäinen ohje Maku-lehdestä, muokkasin sen mieleni mukaiseksi. Alla olevalla ohjeella tulee runsaasti täytettä, se riittää melkein kaksinkertaiseen whoopiepohja-annokseen.

Piparkakku-puolukkawhoopiet, n. 12 kpl

50 g voita
0,5 dl öljyä
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 muna
3-3,5 dl vehnäjauhoja
3-4 tl piparkakkumaustetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl kevytmaitoa

1 prk Flora Vispiä
1 levy Pandan valkosuklaata
n. 150 g puolukoita

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, öljy, sokeri ja fariinisokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi joukkoon maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Pursota taikinasta pieniä pyörylöitä leivinpaperille, jätä leviämisvaraa. Paista 175 asteessa 10-12 minuuttia. Jätä keksit tarpeeksi pehmeiksi! Heti kun näyttävät kypsiltä, ota ne pois uunista.

Anna pohjien jäähtyä. Sulata valkosuklaa. Vaahdota Flora Vispi. Sekoita sulanut suklaa vispivaahdon joukkoon. Pursota täytettä whoopie-pohjalle, ripottele pinnalle puolukoita ja nosta toinen keksi kanneksi.


2 kommenttia:

  1. Oo miten herkulliselta näyttää ja kuullostaa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Noora! Nämä on mun suosikkeja, ihan todella petollisia :D ennen kuin huomaakaan, on popsinut jo neljä näitä..

      Poista

Kiitos kommentistasi!